HRM AUEB Insights - Τεύχος 4ο

Παλαιότερα Τεύχη: Τεύχος 1ο, Τεύχος 2ο, Τεύχος 3οEditorial

Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα
Διευθύντρια ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ΟΠΑ

Αγαπητοί/ές,

Το 4ο τεύχος του newsletter του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος έρχεται με την καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά και την υποδοχή των νέων φοιτητών και φοιτητριών πλήρους και μερικής φοίτησης του μεταπτυχιακού μας. Ευελπιστούμε αυτή η χρονιά να είναι μια εξαιρετική χρονιά για όλους μας όπου θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε τις δράσεις του Προγράμματος προς όφελος των φοιτητών και φοιτητριών μας αλλά και ολόκληρης της κοινότητας της ΔΑΔ στη χώρα μας. Η χρονιά αυτή αποτελεί ορόσημο για εμάς αφού το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα γίνεται 20 ετών και αυτό σηματοδοτεί μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών εορτασμού και σχεδιασμού για το ακόμα καλύτερο μέλλον του.

Το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα διακρίθηκε στην Ετήσια Κατάταξη του Best Masters (Eduniversal 2022), στην κατηγορία “Human Resources Management” για το 2022, λαμβάνοντας την 8η θέση, μεταξύ των αντίστοιχων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της Δυτικής Ευρώπης.  Αυτή η διάκριση, σε συνδυασμό με μια πληθώρα άλλων στη μακρόχρονη πορεία του, είναι προϊόν συλλογικής εργασίας όλων των εμπλεκόμενων καθώς και ισχυρών δεσμών εμπιστοσύνης με την αγορά του HR και της κοινότητας των αποφοίτων. Τους ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό να δημιουργούμε αξία μέσω της ανάπτυξης στελεχών ΔΑΔ σε μια εποχή που ο ρόλος της ΔΑΔ είναι ακόμα πιο κρίσιμος.

Έχω την τιμή να παραλαμβάνω ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα από δύο ιδρυτικούς διευθυντές, την ομότιμή καθηγήτρια, κ. Νανσυ Παπαλεξανδρή και τον κ. Δημήτρη Μπουραντά που το ανέπτυξαν με τον καλύτερο τρόπο και τον προηγούμενο διευθυντή, καθηγητή, κ. Γιάννη Νικολάου που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του. Αυτή η παράδοση βάζει τον πήχη πολύ ψηλά για εμένα και ελπίζω να φανώ αντάξια των προσδοκιών του ρόλου.

Είμαστε μια πολύ δραστήρια κοινότητα και με αυτό το newsletter μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα μας για την έρευνα, την διδασκαλία, τα προγράμματα, τις εκπαιδευτικές και τις κοινωνικές μας δράσεις καθώς και τις δράσεις των αποφοίτων μας. Ελπίζω να βρείτε το newsletter μας χρήσιμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για τη συνεισφορά τους και ιδιαίτερα τη Μαρία Κοντούλη για την επιμέλεια των κειμένων και της έκδοσης του newsletter.


Νέα από την HRM Κοινότητα

Νέα Διευθύντρια ΠΜΣ στη ΔΑΔ

8ο στη Δ. Ευρώπη το ΠΜΣ στη ΔΑΔ

Η Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα ορίστηκε νέα Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού διακρίθηκε στην Ετήσια Κατάταξη του Best Masters (Eduniversal 2022), στην κατηγορία “Human Resources Management” για το 2022, λαμβάνοντας την 8η θέση, μεταξύ των αντίστοιχων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της Δυτικής Ευρώπης.

Περισσότερα

Εκπαιδευτική εκδρομή-workshop «Εργαστήριο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ΔΑΔ»

Τελετή υποδοχής νεοεισαχθέντων φοιτητών

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων HR Society AUEB, διοργάνωσε την εκπαιδευτική εκδρομή-workshop «Εργαστήριο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ΔΑΔ», στις Σπέτσες, στις 24-26 Ιουνίου 2022.

Περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των νεοεισαχθέντων φοιτητών και νεοεισαχθεισών φοιτητριών των Τμημάτων Πλήρους και Μερικής Φοίτησης του ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Περισσότερα

24ο Τεύχος Case Studies Series

Τελετές Ορκωμοσίας Αποφοίτων

«Ψυχική Υγεία και Ευζωία στην Εργασία» το θέμα που διερευνά το 24ο τεύχος της σειράς HR Case Study Series με editor την Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα. 

Περισσότερα

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε τις τελετές ορκωμοσίας των αποφοίτων της Σειράς Πλήρους Φοίτησης 2020-2021 και της Σειράς Μερικής Φοίτησης 2019-2021, στις 17 Μαΐου 2022. 

Περισσότερα


HRM Insights

Συνεισφέροντας στην έρευνα

Το ανθρώπινο δυναμικό της κοινότητάς μας, παράλληλα με το διδακτικό έργο, παρουσιάζει ένα πλούσιο ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, εκπονώντας μελέτες, συμβάλλοντας σε συντακτικές επιτροπές σημαντικών εκδόσεων στο χώρο του HR, συμμετέχοντας σε ερευνητικά έργα κ.α.

Περισσότερα

Τo HRM στην Επικαιρότητα

Πλούσια αρθρογραφία των διδασκόντων, των φοιτητών και των αποφοίτων μας για θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, σε έγκριτα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιβεβαιώνουν τη συνέπειά μας για τη διάχυση της γνώσης. Ευχαριστούμε πολύ τα μέσα που μάς έδωσαν το βήμα!

Περισσότερα


Οι δράσεις μας

Η πιο δραστήρια κοινότητα

Είμαστε μία πολύ δραστήρια κοινότητα!
Αξιοποιούμε τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με την αγορά του HR και δημιουργούμε αξία για όλα τα μέλη μας με έρευνες, δια ζώσης και διαδικτυακά σεμινάρια κ.α.

Περισσότερα


HR Issues

Τον Ιούνιο του 2022, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως κάθε χρόνο - με εξαίρεση την περίοδο του  covid19 - διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στις Σπέτσες, όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του προγράμματος, όχι μόνο γιόρτασαν τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους, αλλά και παρακολούθησαν ένα workshop με θέμα το  “New Employee Onboarding”, το οποίο συντονίστηκε από το HR Society, τον σύλλογο αποφοίτων του Μεταπτυχιακού.

Σε συνέχεια του Workshop “New Employee Onboarding”, οι απόφοιτοί μας και μέλη του ΔΣ HR Society, Igor Bobryk, Talent Acquisition Lead στην εταιρεία Hack The Box και Αλεξάνδρα Κόλλια, L&D Specialist στην εταιρεία Kotsovolos μάς μυούν στο “Onboarding”.


Onboarding
Igor Bobryk,Talent Acquisition Lead στην εταιρεία Hack The Box και Γραμματέας ΔΣ HR Society
Μια αγαπημένη φράση μου, είναι "Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό". Έτσι, το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από έρευνα. Τί κάνουν, λοιπόν, άλλες εταιρείας τεχνολογίας, που λειτουργούν κατά βάση σε ένα remote καθεστώς;

Διαβάστε το άρθρο


Συνεχής Βελτίωση στο Onboarding Εργαζομένων
Αλεξάνδρα Κόλλια, L&D Specialist στην εταιρεία Kotsovolos και Μέλος ΔΣ HR Society
Όταν σκεφτόμαστε με ποιον τρόπο θα διακρατήσουμε το ταλέντο, που μόλις αποδέχθηκε την πρόταση μας για συνεργασία  -ένας/μία Recruiter ξέρει με πόσο κόπο - ας στρέψουμε το βλέμμα μας στο Onboarding και την εμπειρία που αποκομίζει ο νέος συνάδελφος κατά την εισαγωγική του περίοδο.

Διαβάστε το άρθρο


Συνομιλία με Στελέχη HR


Συνέντευξη: Δημήτρης Βασαλάκης
HR Director, Danaos Shipping

Διαβάστε τη συνέντευξη


Testimonials Αποφοίτων


Γεωργία Αποστολάκη - HR Consultant, ELTA Hellenic Post SA
Απόφοιτος προγράμματος Μερικής Φοίτησης, 2019-2021

Διαβάστε το testimonial


Ευαγγελία Λαδοπούλου - Learning and Development Specialist, Motor Oil
Απόφοιτος του προγράμματος Πλήρους Φοίτησης, 2019-2021

Διαβάστε το testimonial


Ρεγγίνα Μικελάτου - Talent Acquisition Associate, PwC Greece
Απόφοιτος του προγράμματος Πλήρους Φοίτησης, 2020-2022

Διαβάστε το testimonial


Παναγιώτα Μπαρλαμπά – Administrative Officer, Smart Agro Hub S.A.
Απόφοιτος του προγράμματος Μερικής Φοίτησης, 2019-2021

Διαβάστε το testimonial

       
Επικοινωνία: Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα, mvakola@aueb.gr