Αξιολογήσεις Εταιρειών

Νέα δυνατότητα!

Σε αυτό τον χώρο θα βρείτε αξιολογήσεις εταιρειών από τους ίδιους τους φοιτητές.

Πες μας την εμπειρία σου για τη πρακτική άσκηση που υλοποίησες. Βοήθησε τους νέους συμφοιτητές σου να κάνουν μία σωστή επιλογή...Βοήθησε μας να βελτιώσουμε το πρόγραμμα...!!

Στείλε μας κι εσύ την δική σου αξιολόγηση χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας μας. Μη ξεχάσεις να γράψεις το όνομα της εταιρείας και το τμήμα που απασχολήθηκες, καθώς και απο ποιο τμήμα του ΟΠΑ είσαι.

*Απρεπής εκφράσεις και μη τεκμηριωμένες απόψεις δε θα λαμβάνονται υπόψην.

Παναγιώτης Τζέλλος_ Conferience.com

Εργασία στο χώρο σου(άρα εξοικονομείς χρήματα), πολύ ευγενικός προιστάμενος, βοηθάει πολύ, δεν πιέζει ιδιαίτερα για να δουλέψεις αλλά όσο πιο πολύ δουλεύεις τόσο βοηθάει και ασχολείται μαζί σου. Δίνει το ελεύθερο να δουλέψεις όπως θέλεις, με ότι εργαλείο θέλεις. Δουλεύεις μόνος σου, δηλαδή θέλει πολύ προσωπικό ψάξιμο και διάβασμα καθώς ο ίδιος δεν ξέρει από στατιστική πολλά.

- Φοιτητής Στατιστικής

Pernod Ricard

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της σχολής μας, εκτός ότι είναι το μοναδικό που πραγματοποιείται, διασφαλίζει την οικονομική αποκατάσταση των φοιτητών που συμμετέχουν καθώς και την σωστή συνεργασία τους με τις επιχειρήσεις. Επίσης, η σχολή μας έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με κάποιες από τις πιο μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ καλό δίκτυο για τους φοιτητές της. Είτε είναι, είτε όχι υποχρεωτική η πρακτική άσκηση στο τμήμα σας, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να την πραγματοποιήσετε. Να είστε σίγουροι ότι αν είστε συνεπής, τότε θα ανοίξουν δρόμοι μπορστά σας, όπως έγινε και με εμένα στην γαλλική πολυεθνική Pernod Ricard όπου πραγματοποίησα την πρακτική μου στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού, και παρότι κουράστηκα πολύ να συμβαδίσω με το πρόγραμμα της δουλειάς και της εξεταστικής, δεν μετανιώνω την επιλογή μου αυτή.

- Φοιτήτρια Οικονομικής Επιστήμης

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο

Κατά την συνέντευξη, η οποία ήταν πολύ σύντομη και χωρίς ουσιαστικές ερωτήσεις θεωρώ, ζήτησα να μου ορίσουν τα καθήκοντα μου και να μου περιγράψουν τη θέση εργασίας μου, όπως ακριβώς μας είχατε συμβουλέψει, από το Γραφείο Πρακτικής κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων προετοιμασίας. Την συνέντευξη μου πήρε ο Διοικητικός Διευθυντής του Νοσοκομείου, ο οποίος αρκέστηκε στο να μου πει ότι θα είμαι στο Λογιστήριο και στο Κεντρικό Ταμείο. Πέρα από δυο-τρεις εργασίες του Λογιστηρίου που μου ανατέθηκαν, που βέβαια δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο σπουδών μου, δεν δούλεψα στο Λογιστήριο καθόλου. Και τους τρεις μήνες της πρακτικής μου ήμουν στο Κεντρικό Ταμείο, που το μόνο σχετικό με τις σπουδές μου ήταν μερικές εγγραφές στο σύστημα πληροφοριών και πληρωμών που χρησιμοποιεί το Νοσοκομείο που μου έδειξε πως γίνονται, χωρίς να τις δουλέψω εγώ, η Προϊσταμένη του Οικονομικού Τμήματος. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι τρεις μήνες εκεί, το μόνο που έκανα ήταν να ενημερώνω τα βιβλία του ταμείου, απλές χειρόγραφες ενημερώσεις, να κόβω επιταγές, να εκτυπώνω γραμμάτια και να εξοφλώ πληρωμές στο σύστημα. Αυτό το τελευταίο καθήκον ήταν το μόνο πιο σοβαρό πράγμα που έκανα (που και για αυτό δεν χρειάστηκαν οι οικονομικές μου γνώσεις καθόλου, παρά μόνο να ξέρω να χειρίζομαι βασικά τον υπολογιστή) . Θέλω πραγματικά να συμβουλεύσω τους συμφοιτητές μου, αν ζητούν μία πρακτική άσκηση απ'την οποία να αποκομίσουν πολλά και πραγματικά να τους βοηθήσει στα μετέπειτα επαγγελματικά τους βήματα, να μην επιλέξουν το συγκεκριμένο νοσοκομείο (ή γενικά μία θέση σε νοσοκομείο), διότι η θέση πρακτικής εκεί ουδεμία σχέση έχει με τις σπουδές μας. Επιβάλλεται βέβαια, να σημειώσω ότι το προσωπικό ήταν ευγενέστατο, η κυρία που εργάζεται μόνιμα στο Κεντρ.Ταμείο ήταν πάντα πρόθυμη να μου δώσει πάντα δουλειά, να λύσει απορείες κλπ, όπως και η Προϊσταμένη του ΟικΤμήμ. με συμπάθησε απ\'την πρώτη στιγμή και με διευκόλυνε σε ότι και αν της ζητούσα. Η φύση των εργασιών που μου ανατίθεντο ήταν απλή και επαναλαμβανόμενη,και ήταν εύκολο να μείνουν υπερευχαριστημένοι από την απόδοση μου.>

- Φοιτήτρια Οικονομικής Επιστήμης

ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εργάστηκα στο Συμβουλευτικό τμήμα της εταιρείας. Το ότι εργάστηκα σε μια πολυεθνική εταιρεία διεθνούς φήμης , με βοήθησε στο να καταλάβω τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων εταιρειών ( εσωτερική επικοινωνία , χώρος εργασίας , ωράριο εργασίας, κώδικας ντυσίματος  κλπ ) . Επίσης,  θεωρώ ότι θα είναι ένα σημαντικό + στο βιογραφικό μου σημείωμα .

Ο ρόλος μου ήταν βοηθητικός, συνεπώς τα καθήκοντά μου ήταν λιγότερα από όσα προσδοκούσα. Γι αυτό και προτείνω στους φοιτητές που πρόκειται να δηλώσουν εταιρείες να δώσουν πολύ μεγάλη σημασία στην περιγραφή της θέσης. Ακόμα και στην διαδικασία των συνεντεύξεων είναι σκόπιμο να  ζητούν πληροφορίες για τα καθήκοντά που θα έχουν.

Πολύ σημαντικό είναι η εταιρεία που θα διαλέξουν να σχετίζεται με αυτό που θα ήθελαν να ασχοληθούν μελλοντικά . Παρ όλα αυτά , ακόμα και να διαλέξουν κάποιο κλάδο που εν τέλει  δε θα τους αρέσει , είναι κι αυτό ένα σημαντικό στοιχείο για να καταλάβουν καλύτερα τις κλίσεις τους .

Ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία για μένα ήταν που εντάχθηκα σε ομάδες , διότι ηταν μια πολύ καλή ευκαιρεια να δουλέψω κάποια soft skills ( συνεργατικότητα,  διαχείριση χρόνου , αντιμετώπιση προβλημάτων , κλπ )

Πολύ σημαντικό ήταν επίσης που γνώρισα καινούργιους ανθρώπους ( νέους στην πλειοψηφία τους ), πολλοί από τους οποίους με ενέπνευσαν και διεύρυναν τους οριζοντες της σκέψης μου σε πολλά θέματα. 

Στο σύνολο της , η πρακτική μου άσκηση ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Προτείνω ανεπιφύλαχτα σε όλους τους φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση, γιατί είναι μια  πολυ καλή πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας και μια σπουδαία ευκαιρεια να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Ωστόσο , λόγω της περιορισμένης διάρκειας της πρακτικής , είναι πιθανό να μην τους ανατεθουν πολλά καθήκοντα. Οπότε θα  πρέπει να είναι εξοικοιωμενοι με αυτήν την ιδεα και να μην απογοητευτουν, αλλά αντίθετα να προσπαθήσουν να αποκομισουν όσα περισσότερα μπορούν από την γενικότερη εμπειρία ( soft skills , διευρυνση δικτυου επαφών , ένταξη σε εργασιακό περιβάλλον , κλπ)

- Φοιτήτρια Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

JUMBO ΑΕΕ

Η εταιρεία στην οποία επέλεξα να πραγματοποιήσω την πρακτική μου άσκηση ήταν το JUMBO και συγκεκριμένα το λογιστήριο. Από τη συνέντευξη κιόλας μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η διαρρύθμιση του χώρου, αφού δεν σου έδινε την αίσθηση του τυπικού/ψυχρού εργασιακού χώρου που έχουν οι περισσότερες εταιρείες και συνέβαλλε στη δημιουργία ενός πιο ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος. Πέρα από αυτό, ο λόγος που επέλεξα την εταιρεία ήταν η περιγραφή των καθηκόντων μου, η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στην πραγματικότητα σε μεγάλο βαθμό. Οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν αρκετά δύσκολες, όχι λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας αλλά για το ακριβώς αντίθετο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι, αν και πολύ ευγενικοί, φαίνονταν επιφυλακτικοί στο να μου δείξουν το αντικείμενό τους και να μου αναθέσουν κάποια εργασία. Ευτυχώς, υπήρξε μια υπάλληλος η οποία φάνηκε να με εμπιστεύεται και που μου έδωσε δουλειά να απασχολούμαι. Αρχικά είχα αναλάβει διεκπεραιωτικές εργασίες όπως ταξινόμηση εγγράφων, φτωτοτυπήσεις κτλ. οι οποίες δεν απαιτούσαν κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα, ωστόσο σταδιακά μου δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθώ με το λογιστικό σύστημα της εταιρείας το οποίο ήταν και ο στόχος μου όταν ξεκίνησα την πρακτική μου. Ο ρόλος μου διευρύνθηκε κατά το χρονικό διάστημα που η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε σε άδεια, αναλαμβάνοντας ένα αρκετά μεγάλο μέρος των καθηκόντων της κάτι για το οποίο με είχε προετοιμάσει, επιδεικνύοντας μεγάλη προθυμία στο να απαντήσει τις απορίες μου και υπομονή στα οποία λάθη μπορεί να έκανα. Παράλληλα, με τον καιρό όλο και περισσότεροι υπάλληλοι άρχισαν να με εμπιστεύονται και να μου αναθέτουν και δικές τους εργασίες, μετά όμως από αρκετή προσπάθεια από μέρους μου και αφού πρώτα είχα δείξει ότι μπορώ να φέρω εις πέρα τα καθήκοντα που είχα ήδη αναλάβει. Δυστυχώς, η πολύ περιορισμένη διάρκεια της πρακτικής δεν μου επέτρεψε να δω και να μάθω ακόμη περισσότερα πράγματα. Εν κατακλείδι, η όλη εμπειρία ήταν αρκετά θετική. Είχα την ευκαιρία να εφαρμόσω στην πράξη μέρος των όσων έχω διδαχθεί σε θεωρητικό επίπεδο, να εργαστώ σε ένα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον μιας μεγάλης επιχείρησης και να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους που μου διεύρυναν τον τρόπο σκέψης και μου έδειξαν μια άλλη οπτική σε αρκετά ζητήματα. Το αν θα πρότεινα τη συγκεκριμένη εταιρεία εξαρτάται από τι επιδιώκει ο καθένας από την πρακτική του. Λόγω της μικρής διάρκειας της πρακτικής είναι πολύ πιθανό να μην του ανατεθούν πολλά καθήκοντα ή να του ανατεθούν καθήκοντα που δεν σχετίζονται με το αντικείμενο των σπουδών του. Ωστόσο, αν επιδείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ζήλο για τη δουλειά θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων και έτσι να αποκομίσει μια πιο ολοκληρωμένη εργασιακή εμπειρία.

- Φοιτητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Mondelez Hellas Services GmbH

Συμμετείχα στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών μέσω του οποίου εργάστηκα στο χρηματοοικονομικό και λογιστικό τμήμα της Mondelez Hellas Services GmbH, εταιρείας του ομίλου Mondelez International, επιφορτισμένη με την παροχή υπηρεσιών στις άλλες ελληνικές εταιρείες του ομίλου. Η εμπειρία ήταν πραγματικά πολύ σημαντική. Σου ανατίθενται πολλά καθήκοντα λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία κάνει outsourcing το τμήμα αυτό και πλέον το προσωπικό του τμήματος στην Ελλάδα είναι λίγο. Έτσι, μαθαίνεις πολλές λειτουργίες του S.A.P, διαχειρίζεσαι εξοδολόγια κ.α. Και γενικά μαθαίνεις βασικές λειτουργίες των πολυεθνικών. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη είναι πολύ προσιτοί και φιλικοί, ενώ είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ό,τι προκύψει. Το μόνο "αρνητικό" είναι πως επειδή υπάρχει απόφαση της κεντρικής διοίκησης για outsourcing λειτουργιών, οι πιθανότητες πρόσληψης μετά είναι ελαττωμένες. Ωστόσο υπάρχουν κατά καιρούς projects στα οποία εαν συμμετέχεις, μετά μπορεί να προσληφθείς μέχρι την περάτωση του Project. Γενικά, είναι μια πολύ καλή εταιρεία στην οποία ο φοιτητής δεν είναι " παιδί για φωτοτυπίες και καφέδες". Μαθαίνεις πολλά πράγματα και συνεργάζεσαι με πολύ αξιόλογους επαγγελματίες.

- Φοιτητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων