Διαδικασίες

*ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.

1.Μπες στον δικτυακό τόπο  www.dasta-is.aueb.gr

2. Συνδέσου με τον λογαριασμό που σου δημιούργησε το ΟΠΑ (πχ. a125456)

3. Καταχώρησε μόνο τα προσωπικά στοιχεία σου (Βήμα 1) στο μενού «ΠΡΟΦΙΛ» και ανέβασε το βιογραφικό σου σημείωμα “Upload CV” (Βήμα 6).

4. Στη συνέχεια μπες στο μενού «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ»

5.  Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής στο μενού «ΑΙΤΗΣΗ». Προσοχή αν δεν έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία στο ΠΡΟΦΙΛ, δε σε αφήνει να καταχωρήσεις την αίτηση.

  • Είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν όλα τα πεδία.
  • Σε περίπτωση που έχεις βρει μόνος σου εταιρεία, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Ενημερώνετε την εταιρεία για τις διαδικασίες. Δείτε εδώ.
  • Μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις την αίτηση σου.Η αίτηση σου καταχωρήθηκε αν η κατάσταση σου είναι pending”.

6. Μετά τη λήξη των αιτήσεων και τον έλεγχο του υπαλλήλου του ΓΠΑ (σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής), η αίτηση σου γίνεται αποδεκτή (accepted) και μπορείς να δεις τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας στο μενού «ΘΕΣΕΙΣ». Επέλεξε όσες θέσεις εργασίας σε ενδιαφέρουν πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος». Με τον τρόπο αυτό το βιογραφικό σου γίνεται ορατό στην εταιρεία και σε περίπτωση που ενδιαφέρεται θα επικοινωνήσει μαζί σου. Επιλέγεις όσες από αυτές επιθυμείς (δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός). Προτείνουμε τουλάχιστον 10 - 15 θέσεις.

7. Δες την εξέλιξη του αιτήματος σου στο μενού «Παρακολούθηση»:

Βήμα 1: Δες ποιες εταιρείες σε αποδέχτηκαν στη στήλη «Έγκριση Εταιρείας».

Βήμα 2: Πάτα «αποδοχή» στη στήλη «Έγκριση Φοιτητή» προκειμένου να αποδεχτείς τη θέση της εταιρείας που επιθυμείς (Μόνο μια). Η θέση κλειδώνει και ολοκληρώνεται η διαδικασία της τοποθέτησης σου.

Βήμα 3: Ενημέρωση του υπευθύνου Πρακτικής Άσκησης του τμήματος σου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη προσυμφωνημένη διάρκεια (Έναρξη Πρακτικής Άσκησης, πλήρης ή μερική απασχόληση ανάλογα τι ορίζει το τμήμα σου).

Καθώς οι συμβάσεις υποχρεωτικά αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τον ΕΛΚΕ ΟΠΑ, είναι απαραίτητο να έχουμε ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης τουλάχιστον 15 μέρες πριν.

Βήμα 5: Συμπλήρωσε τη Δήλωση Προσωπικών Στοιχείων στο μενού «Δηλώσεις».

Όσοι φοιτητές δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν και δεν έχουν αριθμό μητρώου ΙΚΑ, θα πρέπει να μεταβούν σε οποιοδήποτε υποκατάστημα ΙΚΑ/ΕΦΚΑ και να λάβετε βεβαίωση απογραφής από τον ΕΦΚΑ. Γι αυτό θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ταυτότητα. 

*ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

**ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΩΣΤΕ Η ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΑΣ.

ΟΛΑ τα δικαιολογητικά (Σιγουρευτείτε ότι έχετε παραλάβει από την εταιρεία 3 αντίτυπα υπογεγραμμένα και σφραγισμένα της Τριμερούς Σύμβασης, καθώς και τη βεβαίωση Φορέα Απασχόλησης σε 1 αντίτυπο) παραδίδονται από την εταιρεία στους ασκούμενους φοιτητές/τριες πριν την έναρξη της πρακτικής ή το αργότερο κατά τη πρώτη μέρα της πρακτικής τους άσκησης και τα προσκομίζετε άμεσα στο Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ (σε έκτακτες περιπτώσεις και μετά από συνεννόηση αποστέλλονται με ταχυμεταφορά).