Διαδικασίες


*ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ΟΤΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάθε φοιτητής/τρια μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.

1. Συνδέσου στον δικτυακό τόπο  www.dasta-is.aueb.gr με τον ιδρυματικό λογαριασμό ΟΠΑ (πχ. a125456)

2. Καταχώρησε τα προσωπικά στοιχεία σου στο μενού «ΠΡΟΦΙΛ» .

3. Στη συνέχεια μπες στο μενού «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ».

4. Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής για Πρακτική Ασκηση στο μενού «ΑΙΤΗΣΗ». 

  • Είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν όλα τα πεδία.
  • Αποθήκευσε την αίτηση σου. Η αίτηση σου καταχωρήθηκε επιτυχώς μόνο αν στην κατάσταση της αίτησης αναφέρει πως είναι pending”.

5. Συμπλήρωσε τη Δήλωση Προσωπικών Στοιχείων στο μενού «Δηλώσεις».

  • Όσοι φοιτητές δεν έχουν ή δεν γνωρίζουν αν έχουν Αριθμό Συστήματος ΕΦΚΑ (αριθμό μητρώου ΙΚΑ), θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που αναφέρονται στο σύνδεσμο.

6. Μετά τη λήξη της περιόδου των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα. Ακολουθεί περίοδος ενστάσεων 5 εργάσιμων ημερών και στη συνέχεια αναρτώνται τα οριστικά αποτελέσματα.

7. Καταχώρησε στο μενού «ΠΡΟΦΙΛ» το βιογραφικό σου σημείωμα “Upload CV”

Εφ όσον είσαι στους επιτυχόντες, η αίτηση σου γίνεται αποδεκτή (accepted) και μπορείς να δεις τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας στο μενού «ΘΕΣΕΙΣ». Επέλεξε όσες θέσεις εργασίας σε ενδιαφέρουν πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος». Με τον τρόπο αυτό το βιογραφικό σου γίνεται ορατό στην εταιρεία και σε περίπτωση που ενδιαφέρεται θα επικοινωνήσει μαζί σου.

Επιλέγεις όσες από αυτές επιθυμείς (δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός). Προτείνουμε αρχικά τουλάχιστον 10 - 15 θέσεις (Οι θέσεις ενημερώνονται καθημερινά)

Σε περίπτωση που έχεις βρει μόνος σου εταιρεία, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Ενημερώνεις την εταιρεία για τις διαδικασίες. Δείτε εδώ.

8. Δες την εξέλιξη του αιτήματος σου στο μενού «Παρακολούθηση»:

Βήμα 1: Δες ποιες εταιρείες σε αποδέχτηκαν στη στήλη «Έγκριση Εταιρείας».

Βήμα 2: Επέλεξε «αποδοχή» στη στήλη «Έγκριση Φοιτητή» προκειμένου να αποδεχτείς τη θέση της εταιρείας που επιθυμείς (Μόνο μια). Η θέση κλειδώνει και ολοκληρώνεται η διαδικασία της τοποθέτησης σου.

Βήμα 3: Ενημέρωσε τον διαχειριστή Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος σου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την προσυμφωνημένη διάρκεια βάσει του χρονοδιαγράμματος ενάρξεων που σου έχει αποσταλεί (Έναρξη Πρακτικής Άσκησης, πλήρης ή μερική απασχόληση ανάλογα τι ορίζει το τμήμα σου).

* Σε περίπτωση που δεν θέλετε να πραγματοποιήσετε τη πρακτική σας άσκηση στη περίοδο που δηλώσατε για οποιοδήποτε λόγο, οφείλετε να ενημερώσετε τον υπεύθυνο του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης εγκαίρως καθώς υπάρχει λίστα επιλαχόντων.

** Όταν συμφωνήσετε την έναρξη της πρακτικής σας σε μια εταιρεία, οφείλετε να ενημερώσετε τις υπόλοιπες που ήρθατε σε επικοινωνία για την επιλογή σας.

ΟΛΑ τα δικαιολογητικά (3 αντίτυπα υπογεγραμμένα και σφραγισμένα της Τριμερούς Σύμβασης, καθώς και τη βεβαίωση Φορέα Απασχόλησης σε 1 πρωτότυπο αντίτυπο) παραδίδονται από την εταιρεία στους ασκούμενους φοιτητές/τριες είτε αποστέλλονται απευθείας στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που έχει οριστεί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: