Διαδικασίες

*ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.

1.Μπες στον δικτυακό τόπο  www.dasta-is.aueb.gr

2. Συνδέσου με τον λογαριασμό που σου δημιούργησε το ΟΠΑ (πχ. a125456@dias)

3. Καταχώρησε το Βιογραφικό σου στο μενού «ΠΡΟΦΙΛ» συμπληρώνοντας όλα τα πεδία στη καρτέλα βιογραφικό ανέβασε το βιογραφικό σου (Upload cv)

4. Στη συνέχεια μπες στο μενού «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ»

5.  Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής στο μενού «ΑΙΤΗΣΗ». Προσοχή αν δεν έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία στο ΠΡΟΦΙΛ, δε σε αφήνει να καταχωρήσεις την αίτηση.

  • Είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν όλα τα πεδία.
  • Σε περίπτωση που έχεις βρει μόνος σου εταιρεία, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τη διαδικασία που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Ενημερώνετε την εταιρεία για τις διαδικασίες. Δείτε εδώ.
  • Μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις την αίτηση σου.Η αίτηση σου καταχωρήθηκε αν η κατάσταση σου είναι pending”.

6. Μετά τη λήξη των αιτήσεων και τον έλεγχο του υπαλλήλου του ΓΠΑ (σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής), η αίτηση σου γίνεται αποδεκτή (accepted) και μπορείς να δεις τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας στο μενού «ΘΕΣΕΙΣ». Επέλεξε όσες θέσεις εργασίας σε ενδιαφέρουν πατώντας «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος». Με τον τρόπο αυτό το βιογραφικό σου γίνεται ορατό στην εταιρεία και σε περίπτωση που ενδιαφέρεται θα επικοινωνήσει μαζί σου.

7. Δες την εξέλιξη του αιτήματος σου στο μενού «Παρακολούθηση»:

Βήμα 1: Δες ποιες εταιρείες σε αποδέχτηκαν στη στήλη «Έγκριση Εταιρείας».

Βήμα 2: Πάτα «αποδοχή» στη στήλη «Έγκριση Φοιτητή» προκειμένου να αποδεχτείς τη θέση της εταιρείας που επιθυμείς (Μόνο μια). Η θέση κλειδώνει και ολοκληρώνεται η διαδικασία της τοποθέτησης σου.

Βήμα 3: Ενημέρωση του υπευθύνου Πρακτικής Άσκησης του τμήματος σου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη προσυμφωνημένη διάρκεια (Έναρξη Πρακτικής Άσκησης, πλήρης ή μερική απασχόληση ανάλογα τι ορίζει το τμήμα σου).

Βήμα 5: Πριν την έναρξη της Πρακτικής, ο φοιτητής υποχρεούται να βγάλει αριθμό μητρώου ΙΚΑ στην περίπτωση που δεν έχει. Ο αριθμός μητρώου ΙΚΑ είναι προσωπικός – δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια υγείας που μπορεί να έχετε από τους γονείς σας και δεν την επηρεάζει. Δείτε αναλυτικές οδηγίες για την έκδοση αριθμού μητρώου ΙΚΑ εδώΣυμπλήρωσε τη Δήλωση Προσωπικών Στοιχείων στο μενού «Δηλώσεις».

*ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.

**ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΩΣΤΕ Η ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΑΣ.

ΟΛΑ τα δικαιολογητικά (Σιγουρευτείτε ότι έχετε παραλάβει από την εταιρεία 3 αντίτυπα υπογεγραμμένα και σφραγισμένα της Τριμερούς Σύμβασης, καθώς και τη βεβαίωση Φορέα Απασχόλησης σε 1 αντίτυπο) παραδίδονται από την εταιρεία στους ασκούμενους φοιτητές/τριες πριν την έναρξη της πρακτικής ή το αργότερο κατά τη πρώτη μέρα της πρακτικής τους άσκησης και τα προσκομίζετε άμεσα στο Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ (σε έκτακτες περιπτώσεις και μετά από συνεννόηση αποστέλλονται με ταχυμεταφορά).