2ο ΟΠΑ Run - Ένας αγώνας δρόμου για όλους από το ΟΠΑ (7/4/19)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

2ο ΟΠΑ Run

Ένας αγώνας δρόμου για όλους από το

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κυριακή 7 Απριλίου 2019, Πεδίον του Άρεως

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν στο ιστορικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως το 2ο ΟΠΑ Run, που περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων.

 

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 με την πραγματοποίηση του 1ου ΟΠΑ Run με στόχο να ξαναζωντανέψει το ιστορικό πάρκο και να καταστεί ένας ασφαλής και φιλικός χώρος. Η εκδήλωση έτυχε πολύ θετικής αποδοχής, καθώς συμμετείχαν περίπου 1200 φοιτητές, μέλη του διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, λάτρεις της φύσης, της πόλης και του αθλητισμού, οικογένειες, αλλά και μαθητές.

 

Ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης επεσήμανε ότι "H σχέση του Πανεπιστημίου με το πάρκο διαρκεί 100 χρόνια" και συνέχισε τονίζοντας "Θέλουμε το πάρκο του Πεδίου του Άρεως  και η ευρύτερη περιοχή να αποτελέσουν πόλο έλξης για τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου και για τους κατοίκους της πόλης της Αθήνας. Εκδηλώσεις όπως το ΟΠΑ Run συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια και είναι χαρά μας που εθελοντές και συνεργάτες συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά να υποστηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή".

 

Το ΟΠΑ Run εντάσσεται στη στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού «AUEB Volunteers» και αποτελεί τη μαζικότερη κοινωνική δράση του Πανεπιστημίου των τελευταίων ετών. Η ιδέα του ΟΠΑ Run «ανήκει» σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν την κύρια οργανωτική ομάδα.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

ID: 
1305
Attached files:: 

Last updated: 30 October 2018