ΟΠΑ Run 1ος Αγώνας Δρόμου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Ημερομηνία: Κυριακή 6/5/2018

Εκδήλωση: ΟΠΑ Run 1ος Αγώνας Δρόμου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Διοργανωτής: ΟΠΑ & Περιφέρεια Αττικής

Ώρα Έναρξης: 09:30

Τόπος Διεξαγωγής: Πεδίον του Άρεως

 

Το 1ο ΟΠΑ Run είναι γεγονός!
 
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Το ΟΠΑ Run, το οποίο περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων εξ’ ολοκλήρου μέσα στο Πεδίο του Άρεως, συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιό μας και την Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου την Κυριακή 6 Μαΐου 2018.
 
Τα τελευταία χρόνια το ιστορικό πάρκο, του οποίου το όνομα, λόγω της γειτνίασής του με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συνδεθεί στενά με αυτό του ΟΠΑ, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Βασικό στόχο του πρώτου ΟΠΑ Run αποτελεί η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καινούρια αντίληψη: αυτή ενός χώρου ευχάριστου και φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ελκυστικού για τους νέους και τις νέες, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα. Φιλοδοξούμε η εκδήλωση αυτή, με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, κυρίως φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών, αφενός να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα ενεργή ζωή του πάρκου, και αφετέρου να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες να εντάξουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους. Η σύλληψη της ιδέας του ΟΠΑ Run «ανήκει» σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια οργανωτική ομάδα.
 
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τον Αθλητισμό στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γ.Σ. Ομιλητές θα είναι ο Αλέξης Αλεξόπουλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ. και ασημένιος πρωταθλητής στα 200μ στο Ευρωπαϊκό της Στοκχόλμης (1996) καθώς και ο Κώστας Φιλιππίδης, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παγκόσμιος χρυσός πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ (2014). Τις ομιλίες θα ακολουθήσουν αθλητικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να γυμναστούν μαζί.
 
Την προηγούμενη μέρα του Αγώνα, δηλαδή το  Σάββατο 5 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί το Pasta Party στο Εστιατόριο των Φοιτητών του ΟΠΑ.
 
Την ημέρα του Αγώνα, την Κυριακή 6 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση των απονομών θα ακολουθήσει συναυλία, την οποία θα «ανοίξει» η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και θα ακολουθήσουν άλλα γνωστά μουσικά σχήματα.
 
Το συμβολικό κόστος συμμετοχής για τον Περίπατο 2 χλμ. ανέρχεται στα 3 ευρώ, ενώ για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. στα 5 ευρώ για φοιτητές και ανήλικους και στα 7 ευρώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου των 5χλμ. Οι παροχές προς όλους τους συμμετέχοντες είναι οι ακόλουθες: μπλουζάκι ΟΠΑ Run, αριθμός συμμετοχής, νερό, αναμνηστικό μετάλλιο, σνακ, φύλαξη προσωπικών αντικειμένων ενώ ειδικά στους δρομείς του Αγώνα των 5 χιλιομέτρων η διοργάνωση παρέχει και υπηρεσία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής ορίζεται η 1η Μαΐου 2018 ή εκτός κι αν τα εισιτήρια εξαντληθούν νωρίτερα.
 
Το ΟΠΑ Run είναι ένας Αγώνας του ΟΠΑ, όλων μας, για όλους! Σας περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: http://auebvolunteers.gr/special-events/opa-run/.
  

Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης
Επιστημονικός Υπεύθυνος ΟΠΑ Run

&
 
Η Οργανωτική Ομάδα του ΟΠΑ Run
Πρόγραμμα Εθελοντισμού AUEB Volunteers

 


 

ID: 
878