17/09/2013: AGENDA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 16-20 Σεπτεμβρίου 2013

Τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα (16-20 Σεπτεμβρίου 2013)

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα εγκαινιάζει την αποστολή ενός νέου ενημερωτικού Δελτίου με σκοπό την έγκαιρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το νέο αυτό προϊόν θα ονομάζεται «Agenda της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», θα αποστέλλεται κάθε Παρασκευή και θα αποτελεί μια εκ των προτέρων ανακοίνωση (early warning) των σημαντικότερων δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάθε εβδομάδα. Το ενημερωτικό αυτό Δελτίο θα αποτελείται από τρεις ενότητες:

Α. Νέα/Δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παρουσίαση των σημαντικότερων δραστηριοτήτων της επόμενης εβδομάδας. Στην ενότητα αυτή θα επισυνάπτεται κάθε φορά ένα αρχείο που θα περιέχει επιπλέον πληροφορίες (στα Αγγλικά).

Β. Οπτικοακουστικό υλικό: Ενημερωτικά βίντεο σχετικά με τη δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους διάφορους τομείς πολιτικής της.

Γ. Δράσεις της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα: Παρουσίαση των εκδηλώσεων/δράσεων, τις οποίες οργανώνει ή/και συμμετέχει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Αντιπροσωπεία είναι στη διάθεση των αναγνωστών για οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση που θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση του ενημερωτικού αυτού προϊόντος.

A. Νέα / Δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου: Το συνέδριο «Μια νέα συμφωνία για τη Σομαλία» διοργανώνεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Σομαλία στις Βρυξέλλες, στο Egmont Palace
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλαμβάνει αποφασιστική δράση κατά των “ναρκωτικών των σχεδιαστών” (designer drugs)
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σχέδια νόμου για τις βασικές τιμές
Πέμπτη, 19 έως Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2013

Αναλυτική Agenda

Β. Οπτικοακουστικό υλικό

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I081380

Μήνας Ενιαίας Αγοράς

Χάρη στην Ενιαία Αγορά, ως πολίτης της ΕΕ έχετε το δικαίωμα να ζείτε, να εργάζεστε, να σπουδάζετε, να συστήσετε μια επιχείρηση ή να συνταξιοδοτηθείτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Μπορούν, όμως, να γίνουν βελτιώσεις στην Ενιαία Αγορά; Θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες σας. Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2013, η ΕΕ καλεί τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις ενώσεις από όλη την Ευρώπη να λάβουν μέρος σε μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων, σε 24 γλώσσες, σε τέσσερα θέματα που αφορούν πραγματικά: • Θέσεις εργασίας – 23 έως 25 Σεπτεμβρίου • Κοινωνικά Δικαιώματα – 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου • Τράπεζες – 7 έως 9 Οκτωβρίου • Ηλεκτρονικό εμπόριο – 14 έως 16 Οκτωβρίου. Αυτές οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε μια καταληκτική τηλεοπτική συζήτηση που θα μεταδοθεί ζωντανά στο Euronews στις 23 Οκτωβρίου 2013. Δηλώστε συμμετοχή στην ηλεκτρονική συζήτηση για την Ενιαία Αγορά και διαμορφώστε το μέλλον της Ευρώπης! Μπορείτε ήδη να μοιραστείτε τις ιδέες σας, να σχολιάσετε και να ψηφίσετε στη διεύθυνση http://www.yourideasforeurope.eu (Ημερομηνία: 04/09/2013, Διάρκεια: 00:49)

Γ. Δράσεις της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

Παρασκευή, 20 και Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου: Περιφερειακό Φόρουμ Πολιτών με θέμα: "Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης- Πολιτικές για την Περιφερειακή Ανάπτυξη" – Συνδιοργάνωση με το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Κομοτηνή – Δράμα)
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου: "Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας'' (Berufsbörse) – Συνδιοργάνωση με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Γερμανική Σχολή Αθηνών, Δημοκρίτου 6 & Ζηρίδη, Μαρούσι – ώρα 10:00-17:00)

 

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
http://ec.europa.eu/ellada
comm-rep-athens@ec.europa.eu