Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Δράσεις Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) - 2017

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος
 

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, 12:00-14:00

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) για το 2017, οι οποίες περιλαμβάνουν ενημερωτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου, η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος διοργανώνει ενημερωτική επίσκεψη για το κοινό, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ώρα 12:00 - 14:00. Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος (3ος όροφος, είσοδος: οδός Εδ. Λω και Ελ. Βενιζέλου 21, Αθήνα).

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την ιστορία, τις υπηρεσίες και τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Επίσης, θα παρουσιαστούν ορισμένα από τα 42 παλαίτυπα βιβλία (έτος έκδοσης μέχρι το 1799) που βρίσκονται στην συλλογή της. Τέλος, θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο της Τράπεζας (οδός Αμερικής 3, Αθήνα), το οποίο παρουσιάζει τη σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδος και αυτό το διάστημα φιλοξενεί αναδρομική έκθεση του χαράκτη Αλέξανδρου Κορογιαννάκη (1906-1966). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Βιβλιοθήκη θα διανεμηθούν στους ενδιαφερόμενους εκδόσεις της Τράπεζας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής (πατήστε εδώ), η οποία υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (http://diovi.lib.unipi.gr), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017.

Η επίδειξη της δήλωσης συμμετοχής στην επίσκεψη και της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επισήμου εγγράφου ταυτοποίησης είναι απαραίτητη κατά την είσοδο στην Τράπεζα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook: ΔΙΟΒΙ, Twitter: diovi_helin.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη στους αριθμούς τηλεφώνου 210-3202446 και 210-3202522, αλλά και στο email: library@bankofgreece.gr.