Διεθνής Διάκριση των φοιτητών του MBA Πλήρους Φοίτησης και του Executive MBA του ΟΠΑ στο διεθνές παιχνίδι στρατηγικής Business Strategy Game

id: 
2506

Φοιτητές του MBA πλήρους φοίτησης και του Executive MBA του ΟΠΑ συμμετείχαν στο διεθνές παιχνίδι στρατηγικής Business Strategy Game και αναδείχθηκαν νικητές.

Η συμμετοχή στο Business Strategy Game εξασφαλίζεται μέσω του μαθήματος της Στρατηγικής με διδάσκοντα τον Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Βασίλη Παπαδάκη, όπου είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους συμμετέχοντας σε ένα διεθνές διαδικτυακό παιχνίδι προσομοίωσης. Το συγκεκριμένο παιχνίδι στρατηγικής το χρησιμοποιούν εκατοντάδες Business Schools και Πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές χωρίζονται σε ομάδες και καλούνται να διοικήσουν μια εικονική εταιρεία που παράγει και πουλάει ένα προϊόν (αθλητικά παπούτσια), για την παγκόσμια αγορά. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι ομάδες λαμβάνουν μια σειρά από αποφάσεις σχετικά με τη στρατηγική, την παραγωγική διαδικασία, το μάρκετινγκ του προϊόντος, τα τμήματα της αγοράς στα οποία στοχεύουν, τις χρηματοδοτικές και επενδυτικές ανάγκες, την εφοδιαστική αλυσίδα και γενικότερα αποφάσεις για όλη τη λειτουργία της επιχείρησης. Η απόδοση των ομάδων αξιολογείται συγκριτικά με βάση κάποιες προκαθορισμένες μεταβλητές (πχ αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων, τιμή μετοχής, πιστοληπτική ικανότητα, κ.ά.). Οι ομάδες ανταγωνίζονται για επτά εβδομάδες (κάθε εβδομάδα αντιπροσωπεύει ένα έτος λειτουργίας), ώστε να προκύψει ο τελικός νικητής.

Στις νικήτριες ομάδες κάθε μεταπτυχιακού τμήματος δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό ανταγωνιζόμενες ομάδες από Πανεπιστήμια και Business Schools από όλον τον κόσμο.

Οι φοιτητές του ΜΒΑ πλήρους φοίτησης κκ Αργυρώ Ντουρουντζή, Ευρυδίκη Γωνιωτάκη, Χρυσούλα Πλούμπη και Γιάννης Φάσσας, μετά την πρώτη τους νίκη (μεταξύ των συμφοιτητών τους στο Διατμηματικό ΜΒΑ) τον Ιούνιο του 2015 συμμετείχαν τον Σεπτέμβριο του 2015 ως εταιρεία ‘Gaueb’ στο Business Strategy Game. Εκεί, μεταξύ εννέα ανταγωνιστών προερχόμενων από διεθνή ιδρύματα, όπως Universidad de Lima, Sheridan College, University of Sao Paulo, Wayland Baptist University κ.ά, κατάφεραν να διακριθούν κερδίζοντας την πρώτη θέση.

Αντίστοιχα, η νικήτρια ομάδα μεταξύ των φοιτητών του Executive MBA τον Δεκέμβριο του 2014, αποτελούμενη από τους φοιτητές κκ Μπάμπη Μαντέλη, Ελένη Κολοφωτιά, Βάσω Παπαδιαμάντη, Ξενοφώντα Ρίγγα, Έλενα Χνάρη και Αλέξανδρο Τζιά, συμμετείχαν τον Μάιο του 2015 ως εταιρεία ‘Fast and Curious’ στο Business Strategy Game, και κατάφεραν, επίσης, να διακριθούν κερδίζοντας την πρώτη θέση μεταξύ δώδεκα ανταγωνιστών προερχόμενων από διάφορα διεθνή ιδρύματα, όπως St. Petersburg College, University of New Orleans, Louisiana Tech University κ.ά.

Συγχαρητήρια στις νικήτριες ομάδες!

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.bsg-online.com/stats/BestStrategyInvitational.html?bsi=1249