11ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά από τα Τμήματα Στατιστικής, ΟΔΕ και ΛΟΧΡΗ του ΟΠΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (8-12/9/14)

id: 
2136

11ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά
8 - 12 Σεπτεμβρίου 2014, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Tα Τμήματα Στατιστικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν το 11ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά, 8-12 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Το σχολείο θα περιλαμβάνει προχωρημένα μαθήματα σε σύγχρονες περιοχές των χρηματοοικονομικών μαθηματικών από καταξιωμένους ερευνητές στον χώρο. Η έμφαση στο φετινό σχολείο θα είναι στη διαχείριση κινδύνου.

Θα προσφερθούν μαθήματα βραχείας διάρκειας σε τομείς των στοχαστικών χρηματοοικονομικών από διακεκριμένους επιστήμονες στον χώρο από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Keynote speaker, θα είναι ο Καθηγητής κ. Y. Malevergne από το Πανεπιστήμιο της Lyon.

Το σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, ερευνητές ή σε στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα και των χρηματοοικονομικών αγορών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για να ενημερωθούν σχετικά με τις νεώτερες εξελίξεις σε αυτό τον πολύ δυναμικό και γρήγορα εξελισσόμενο χώρο της στοχαστικής χρηματοοικονομικής.

Η παρακολούθηση του θερινού σχολείου δεν απαιτεί την καταβολή διδάκτρων, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου σε συνεννόηση με τη Γραμματεία μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Στατιστικής (master-st@aueb.gr). Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30.

Η οργανωτική επιτροπή
Α. Γιαννακόπουλος, Τμήμα Στατιστικής, ΟΠΑ
Γ. Κουρέτας, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Α. Τσεκρέκος, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΟΠΑ
Σ. Ξανθόπουλος, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.