Το Τμήμα ΔΕΟΣ του ΟΠΑ, σε συνεργασία με την "Ευρωπαϊκή Πολιτεία" και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οργανώνει την εκδήλωση "Ευρωπαϊκή Πολιτική Συζήτηση ενόψει των Ευρωεκλογών 2014" (9/5/14)

id: 
2034

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την «Ευρωπαϊκή Πολιτεία» και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οργανώνει την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 18.00 - 21.00 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, Αμφιθέατρο Δεριγνύ, εκδήλωση με θέμα

"Ευρωπαϊκή Πολιτική Συζήτηση ενόψει των Ευρωεκλογών 2014"

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και ενόψει των Ευρωεκλογών. Προσκεκλημένοι θα είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ.κ. Π. Αρβανίτης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γ. Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ), Β. Κορκίδης (Νέα Δημοκρατία), Ε. Νικολάου-Αλαβάνος (ΚΚΕ) , Β. Σουλαδάκη (Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη), και Π. Τσάρτας (Δημοκρατική Αριστερά).

Η συζήτηση θα διεξαχθεί μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών και των φοιτητών, οι οποίοι θα υποβάλουν ερωτήσεις στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Ευρωπαϊκή Πολιτική Ταυτότητα

  • Οικονομική και Νομισματική Ένωση
  • Κοινωνική Ευρώπη
  • Αειφόρος Ανάπτυξη
  • ΚΕΠΠΑ
  • Ευρωπαϊκές Αξίες / Μετανάστευση

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή, η εκδήλωση φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μια νέα περίοδο ευρωπαϊκού πολιτικού διαλόγου στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τους νέους, προκειμένου να ξαναζωντανέψει η Ευρωπαϊκή Ιδέα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι Καθηγητές κ.κ. Α. Ντέμος Πρόεδρος Τμήματος ΔΕΟΣ και Α. Ξεπαπαδέας , Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιστημών.

Η εκδήλωση οργανώνεται και συντονίζεται από τους κ.κ. Α. Πλιάκο, Καθηγητή, Γ. Καρύδη, Επικ. Καθηγητή, Σπύρο Μπλαβούκο, Επικ. Καθηγητή.

Επικοινωνία: pliakos@aueb.gr, Karydis@aueb.gr, sblavoukos@aueb.gr.