Τα Τμήματα Στατιστικής και ΟΔΕ του ΟΠΑ & το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρημ/κων Μαθηματικών του Παν. Αιγαίου συνδιοργανώνουν το 10ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά (8-12/7/2013)

id: 
1776

10ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά
Αθήνα, 8-12 Ιουλίου 2013

Τα Τμήματα Στατιστικής και Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), σε συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν το 10ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά, 8-12 Ιουλίου 2013 στο κτήριο των ΠΜΣ του ΟΠΑ στην Αθήνα (Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33, Αίθουσα 701).

Το σχολείο θα περιλαμβάνει προχωρημένα μαθήματα σε σύγχρονες περιοχές των χρηματοοικονομικών μαθηματικών από καταξιωμένους ερευνητές στον χώρο. Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών περιλαμβάνονται οι:

A. Pantelous (University of Liverpool, UK)
O. Papaspiliopoulos (Universitat Pompeu Fabra, Spain)
D. Pinheiro (Universidade Tecnica de Lisboa, Portugal)
S. Pinheiro (Porto)
O. Scaillet (University of Geneva and Swiss Finance Institute)
N. Azevedo (Universidade Tecnica de Lisboa, Portugal)

Το σχολείο απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, ερευνητές ή σε ανθρώπους της αγοράς οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις σε αυτό τον πολύ δυναμικό και γρήγορα εξελισσόμενο ερευνητικό χώρο.

Το Θερινό Σχολείο χρηματοδοτείται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα MBA, Executive MBA και Στατιστικής του ΟΠΑ και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Στατιστικής και Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διοργάνωση
Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Τμήμα Στατιστικής, ΟΠΑ
Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Πανεπ. Αιγαίου

Organizing committee
Ν. Φράγκος (Καθηγητής, ΟΠΑ)
Γ. Π. Κουρέτας (Καθηγητής, ΟΠΑ)
Α. Ν. Γιαννακόπουλος (Καθηγητής, ΟΠΑ)
Σ. Ξανθόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπ.Αιγαίου)

Πρόγραμμα