Το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Διαπραγματεύσεις-"Diploma In Negotiations" του ΟΠΑ επιλέχθηκε, ανάμεσα σε ομάδες από κορυφαία Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, να συμμετάσχει στον Διεθνή Διαγωνισμό "The Negotiation Challenge 2013" (5-7/4/13)

id: 
1661

The Negotiation Challenge 2013
5-7 Απριλίου 2013

Το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Διαπραγματεύσεις - "Diploma In Negotiations" του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επιλέχθηκε, ανάμεσα σε ομάδες από κορυφαία Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, να συμμετάσχει στον Διεθνή Διαγωνισμό "The Negotiation Challenge 2013" - thenegotiationchallenge.org, που για πρώτη φορά διεξάγεται στη χώρα μας.

Από τις 60 ομάδες που αιτήθηκαν συμμετοχής, οι 18 θα επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στον τελικό της Αθήνας που θα διεξαχθεί από τις 05 έως 07 Απριλίου.

Η ομάδα που εκπροσωπεί το ΟΠΑ είναι η "Odysseus" και αποτελείται από τους ακόλουθους σπουδαστές:

  • Αναστασία Κουλουριώτου [LL.M. (International Law), LL.M. (Civil Procedure), CEDR Accredited Mediator, Δικηγόρος]

  • Χρήστο Γκορίτσα [LL.M., M.R.F., Dr. iur. Candidate, Συμβολαιογράφος], και
  • Χρήστο Τσαγκλή [MSc in Services Management, Επιχειρηματίας]

Η συμμετοχή τους υποστηρίζεται από το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Διαπραγματεύσεις - "Diploma In Negotiations", που παρέχεται στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΠΑ (Επ. Υπεύθυνος: Καθηγητής Α. Νικολόπουλος).

Η "Odysseus" θα συνοδεύεται από τον Ηλία Καπουτσή, μεταδιδακτορικό ερευνητή του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΟΠΑ.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Harvard Law School και του HHL το 2007. Κάθε χρόνο συμμετέχουν ομάδες φοιτητών από κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα, το Harvard Business School και άλλα, οι οποίοι διαγωνίζονται μεταξύ τους σε εικονικές, αλλά ρεαλιστικές συνθήκες διαπραγμάτευσης (simulated role plays), κατά τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα. Μετά από τέσσερις γύρους διαπραγματεύσεων οι δύο καλύτερες ομάδες φοιτητών θα διαγωνιστούν στην τελική δοκιμασία, παρουσία VIP κριτών (προσωπικότητες από διάφορους τομείς - πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, κ.λπ). Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη, όπως στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Μποδοσάκη, καθώς και στο πλοίο Liberty στο λιμάνι του Πειραιά. Ο τελικός δε, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://thenegotiationchallenge.org/