Στο πλαίσιο του προγράμματος "Διακεκριμένοι Επισκέπτες Καθηγητές από το Εξωτερικό" του Τμήμ. ΔΕΤ του ΟΠΑ o Prof. Eric K. Clemons (Wharton School, University of Pennsylvania) θα δώσει δυο διαλέξεις (14-17/7/2008)

id: 
243

Την εβδομάδα 14-17 Ιουλίου 2008 και στο πλαίσιο του προγράμματος "Διακεκριμένοι Επισκέπτες Καθηγητές από το Εξωτερικό" του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

o Prof. Eric K. Clemons, Professor of Operations and Information Management (Wharton School, University of Pennsylvania) θα δώσει τις παρακάτω διαλέξεις:

 • Την Τρίτη 15 Ιουλίου 2008, 15:00 στην αίθουσα 901 θα δώσει διάλεξη με θέμα: "The Impacts of Social Networks".
 • Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008, 15:00 στην αίθουσα 901 θα δώσει διάλεξη με θέμα: "Business Models for Monetizing the Net Without Advertising".
 • Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές να τις παρακολουθήσουν μέλη ΔΕΠ, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και Υποψήφιοι Διδάκτορες.

  C

  O Καθηγητής Clemons είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις εργασίες του σε θέματα Πληροφορικής,

  Στρατηγικής, Οικονομικών και Μάρκετινγκ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στους χώρους "Πληροφορικής και Επιχειρησιακής Στρατηγικής",

  "Πληροφορικής και Συμπεριφοράς Καταναλωτή", "Κοινωνικά Δίκτυα" και "Πληροφορική και Αγορές".

  Ειδικότερα, μελετά στρατηγικές για κερδοφόρα αξιοποίηση εφαρμογών του internet, τον μεταβαλλόμενο ρόλο της διαφήμισης στο internet,

  την επίπτωση της τεχνολογίας στη συμπεριφορά καταναλωτή, τη διαχείριση των κινδύνων στρατηγικού outsourcing, τη διαχείριση των κινδύνων από στρατηγικές εφαρμογές πληροφορικής,

  και τις στρατηγικές επιπτώσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου για τη δύναμη και την κερδοφορία των καναλιών διανομής. Είναι Διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος σε Πληροφορική,

  Στρατηγική και Οικονομικά του Wharton School, Επικεφαλής του Τομέα σε Πληροφορική, Στρατηγική και Οικονομικά, καθώς και Συντονιστής του προγράμματος στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

  Είναι μέλος των εκδοτικών επιτροπών (editorial boards) των επιστημονικών περιοδικών Journal of Management Information Systems, International Journal of Electronic Commerce, και e-Commerce Research and Applications και έχει δημοσιεύσει σε μερικά από τα καλύτερα περιοδικά του κλάδου παγκοσμίως.

  Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο Prof. Clemons ενδιαφέρεται να συναντηθεί με μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας για την εκτέλεση κοινών ερευνητικών projects.

  Όσοι επιθυμούν να συναντηθούν με τον Prof. Clemons μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Μαρία Τσαούσογλου (mariat@aueb.gr)

  Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dmst.aueb.gr