Κορυφαία αναγνώριση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας ACEin του ΟΠΑ από τους Financial Times

Δελτίο Τύπου

Κορυφαία αναγνώριση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας

& Καινοτομίας ACEin του ΟΠΑ από τους Financial Times

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας ACEin του Πανεπιστημίου βρίσκεται μεταξύ των 125 κορυφαίων Startup Hubs της Ευρώπης, σύμφωνα με το «Europe’s Leading Startup Hubs 2024» που πρόσφατα δημοσιεύτηκε από τους Financial Times και το Statista.

Πιο συγκεκριμένα, το ACEin κατέλαβε την 69η θέση ανάμεσα στους 125 καλύτερους επιταχυντές και θερμοκοιτίδες στην Ευρώπη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το ACEin ξεχώρισε ως το μοναδικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ελληνικού Πανεπιστημίου, που προάγει τη συστηματική κινητοποίηση και καθοδήγηση ατόμων και ομάδων σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν, ενισχύουν και αναπτύσσουν την επιχειρηματικότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η αξιολόγηση και η κατάταξη βασίστηκε σε πολύμηνη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποφοίτους που συμμετείχαν σε τουλάχιστον ένα πρόγραμμα θερμοκοιτίδας ή επιταχυντή. Επιπλέον, λήφθηκαν υπόψη συστάσεις του κόμβου από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, όπως επενδυτές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Τέλος, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις των πιο επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων που προέρχονται από το συγκεκριμένο hub.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, σχολιάζοντας τη διεθνή αναγνώριση του ACEin, ανέφερε: «Η πρόσφατη διεθνής αναγνώριση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του ΟΠΑ, αποτελεί αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται σε αυτό. Αριθμώντας οκτώ και πλέον χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και έχοντας υποστηρίξει περισσότερες από 550 ομάδες, το ACEin συμβάλλει αναμφίβολα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στη μεταφορά τεχνολογίας και στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σε επιχειρηματικά πλάνα. Το ΟΠΑ φέρει πλέον και επισήμως τον τίτλο του κορυφαίου κόμβου εκκίνησης της επιχειρηματικότητας για το 2024».

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα εδώ: https://rankings.ft.com/incubator-accelerator-programmes-europe/c/ranking

Για την ευρύτερη δημοσίευση πατήστε εδώ: https://www.ft.com/reports/europe-leading-startup-hubs

  

  

ID: 
4298

Last updated: 21 March 2024