Τελετή Βράβευσης των Διακριθέντων του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά "ΕΡΜΗΣ", 2/10/2022, 12:00

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2022

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Τελετή Βράβευσης του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού

στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Τελετή Βράβευσης των Διακριθέντων του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ο οποίος καθιερώθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών «Ελ. Βενιζέλος» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην Εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Καθηγητής Απόστολος Φιλιππόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Χριστοδουλάκης, το Μέλος της Επιτροπής, Αν. Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Κρητικός, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και η Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κυρία Χαρά Ξάνθη.

Στη συνέχεια, οι 6 πρώτοι επιτυχόντες σε Εθνικό Επίπεδο θα λάβουν βραβείο που θα συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο και θα δοθούν Τιμητικοί Έπαινοι στους συμμετέχοντες μαθητές στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου μαθητικού Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ», το ΟΠΑ επιβεβαιώνει την καθιέρωση του ετήσιου θεσμού άμιλλας οικονομικών γνώσεων ανάμεσα στους μαθητές Λυκείων της Ελληνικής Επικράτειας. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται ένα πεδίο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας και επιπλέον δημιουργούνται κίνητρα στην νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση και γνώσεις για τις σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις.

ID: 
3602

Last updated: 27 September 2022