Ανακοίνωση Πρυτανικών Αρχών ΟΠΑ για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και ευγνωμοσύνη τον κορυφαίο δημιουργό που με τη μουσική, τον δημόσιο λόγο, το  έργο του και τους αγώνες του για τη δημοκρατία επηρέασε βαθιά τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε», αφήνοντας πολύτιμη παρακαταθήκη στον ελληνικό λαό αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα ένα ασύλληπτο σε μέγεθος και αξία έργο. Μάχιμος ως το τέλος, ανυποχώρητος, ασυμβίβαστος, πρωτοποριακός, αλλά και δημιουργικός ακόμη και στη μοναξιά της εξορίας, έζησε μια πολυτάραχη ζωή που θυμίζει μυθιστόρημα και θα χρειαστούν τόμοι ολόκληροι για να την περιγράψουν.

Η απήχηση του έργου του είναι τόσο εκτενής που η μουσική του ταυτίζεται διεθνώς με τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και το όραμα για μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει υποστείλει τις σημαίες του -ως ελάχιστο φόρο τιμής- στην απώλεια του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού. Το μεγαλείο του έργου και της προσωπικότητάς του θα παραμείνουν αναλλοίωτα και θα αποτελούν σημεία αναφοράς στην πορεία του συλλογικού βίου.

 

Οι Πρυτανικές Αρχές του ΟΠΑ

ID: 
3121

Last updated: 3 September 2021