Εφαρμογή Εικονικού Φόντου με την Οπτική Ταυτότητα του ΟΠΑ

Οδηγίες Εφαρμογής Εικονικού Φόντου

Χρήση Φόντου με την Οπτική Ταυτότητα του ΟΠΑ
 

Για τις ανάγκες της διδασκαλίας, των διαλέξεων, ημερίδων, εκδηλώσεων και συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, σχεδιάστηκε μια σειρά εικόνων με την οπτική ταυτότητα του ΟΠΑ για εφαρμογή τους ως εικονικού φόντου σε πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται.
Η σειρά αυτή περιλαμβάνει εικόνες μόνο με το λογότυπο του ΟΠΑ, αλλά και εικόνες με το λογότυπο του ΟΠΑ σε συνδυασμό με το σήμα της κάθε Σχολής και του κάθε Τμήματος.
Τα σχέδια είναι προσαρμοσμένα για δύο τύπους οθόνης, normal και widescreen. Μπορείτε να δοκιμάσετε ποιος από τους δύο τύπους προσαρμόζεται καλύτερα στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Στη λίστα που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τις εικόνες της Σχολής ή του Τμήματός σας ή τις γενικές εικόνες με το λογότυπο μόνο του Πανεπιστημίου:

 

Νέες Εικόνες

 1. Normal screen

  2. Widescreen

 

Γενικό φόντο ΟΠΑ

 1. Normal screen

 2. Widescreen

 3. Χωρίς Λογότυπα

 

Σχολή Οικονομικών Επιστημών

 1. Normal screen

  1. ΔΕΟΣ
  2. Οικονομικής Επιστήμης
  3. Γενικό Σχολή Οικονομικών Επιστημών
 2. Widescreen

  1. ΔΕΟΣ
  2. Οικονομικής Επιστήμης
  3. Γενικό Σχολή Οικονομικών Επιστημών

 

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

 1. Normal screen

  1. ΔΕΤ
  2. ΟΔΕ
  3. ΛΟΧΡΗ
  4. Μ&Ε
  5. Γενικό Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
 2. Widescreen

  1. ΔΕΤ
  2. ΟΔΕ
  3. ΛΟΧΡΗ
  4. Μ&Ε
  5. Γενικό Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

 

Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας

 1. Normal screen

  1. Πληροφορικής
  2. Στατιστικής
  3. Γενικό Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας
 2. Widescreen

  1. Πληροφορικής
  2. Στατιστικής
  3. Γενικό Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας

Γενικές Οδηγίες

 • Αφού κατεβάσετε από τους παραπάνω συνδέσμους τις εικόνες που επιθυμείτε, αποθηκεύστε τις στον υπολογιστή σας.
 • Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε οι περισσότερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συσκέψεων και μαθημάτων, σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό φόντο, επιλέγοντας μια εικόνα που μπορείτε να ανεβάσετε στην πλατφόρμα από τον υπολογιστή σας.
 • Για να αλλάξετε το εικονικό φόντο θα επιλέξετε νέο (όπως + ή add) και θα ανεβάσετε την εικόνα από τον υπολογιστή σας.
 • Επιλέξτε την εικόνα που εμφανίζεται καλύτερα ανάλογα με τις διαστάσεις της οθόνης σας.
 • Είναι προτιμότερο να κάνετε τη ρύθμιση αλλαγής του φόντου προτού ξεκινήσετε τη σύσκεψη/διάλεξη.
 • Όταν χρησιμοποιείτε μια εικόνα με  γράμματα ως φόντο, όπως είναι οι εικόνες που δημιουργήσαμε για το ΟΠΑ, ενδέχεται εσείς να βλέπετε τα γράμματα ανάποδα (mirror) όταν είστε μέσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι άλλοι όμως - απομακρυσμένοι συμμετέχοντες - βλέπουν το φόντο σας κανονικά. 
 • Ανάλογα με τον browser και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε, υπάρχει πιθανότητα να μην είναι εφικτή η εφαρμογή εικονικού φόντου. 

Ακολουθούν οδηγίες για τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες.

Microsoft Teams

Αλλαγή του φόντου πριν από την έναρξη μιας σύσκεψης :
Ενώ ρυθμίζετε το βίντεο και τον ήχο πριν συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη, επιλέξτε φίλτρα φόντου Ρυθμίσεις φόντου . Είναι ακριβώς κάτω από την εικόνα βίντεο.  Οι επιλογές φόντου σας θα εμφανίζονται στα δεξιά.

Για να χρησιμοποιήσετε μια δική σας εικόνα για φόντο, επιλέξτε Προσθήκη νέου και, στη συνέχεια, επιλέξτε μία εικόνα για αποστολή από τον υπολογιστή σας. 

Το νέο σας φόντο θα παραμείνει σε όλες τις συσκέψεις και τις κλήσεις σας μέχρι να το αλλάξετε ξανά.

Για να απενεργοποιήσετε τα εφέ φόντου, επιλέξτε Επιλογή για την απενεργοποίηση του εφέ φόντου .

Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή στο μενού, η δυνατότητα μπορεί να μην είναι ακόμα διαθέσιμη στη συσκευή σας.

Αλλαγή του φόντου σας κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης:

 1. Μεταβείτε στα στοιχεία ελέγχου της σύσκεψης και επιλέξτε περισσότερες ενέργειες Κουμπί "Περισσότερες επιλογές" > εφαρμογή εφέ φόντου.

 2. Για να αποστείλετε μια δική σας εικόνα, επιλέξτε Προσθήκη νέου και επιλέξτε ένα JPG,PNG ή Αρχείο BMP από τον υπολογιστή σας.
  Για να απενεργοποιήσετε τα εφέ φόντου, επιλέξτε Επιλογή για την απενεργοποίηση του εφέ φόντου .

 3. Επιλέξτε Preview για να δείτε πώς φαίνεται το φόντο που επιλέξατε πριν να το εφαρμόσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε εφαρμογή.

Skype

 1. Κάντε κλικ στην εικόνα προφίλ σας.

 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, Ήχος και βίντεο.

 3. Στην περιοχή Επιλογή εφέ φόντου, μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα που έχετε ήδη προσθέσει ή να κάνετε Προσθήκη μιας νέας εικόνας για να προσαρμόσετε το εφέ φόντου σας.

Zoom

 1. Ανοίγετε την εφαρμογή, συνδέεστε, κάνετε “κλικ” στην εικόνα προφίλ σας, η οποία ακολουθείται από το σύνδεσμο “Ρυθμίσεις” ( “Settings” ) στο αναπτυσσόμενο μενού.

 2. Μεταβαίνετε στην καρτέλα “Εικονικό φόντο” ( “Virtual Background” ). Εάν δεν βλέπετε αυτήν την καρτέλα, μπορείτε να συνδεθείτε στο site του Zoom, να μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” συναντήσεων ( “Meeting Settings” ) και να βεβαιωθείτε ότι το εικονίδιο “Εικονικό Φόντο” είναι ενεργοποιημένο στην καρτέλα “Συναντήσεις” ( “Meeting” ).

 3. Στην καρτέλα “Εικονικό Φόντο”, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα προ-εγκατεστημένα φόντα ή να ανεβάσετε τις δικές σας φωτογραφίες ή βίντεο.

Webex

Πριν ξεκινήσει μια διάλεξη:

Κάντε κλικ στην επιλογή Change Background και στη συνέχεια για να χρησιμοποιήσετε τη δική σας εικόνα για το εικονικό φόντο, πατήστε το εικονίδιο +.

Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης:

Στο self-view παράθυρο Επιλέξτε video options και στη συνέχεια επιλέξτε Change Virtual Background. Για να χρησιμοποιήσετε τη δική σας εικόνα για το εικονικό φόντο, πατήστε το εικονίδιο +.


Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας στο pr-office@aueb.gr

 

Last updated: 28 February 2024