2<sup>ος</sup> Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης "στο βλέμμα του Μπάιρον"

id: 
2681

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης

"στο βλέμμα του Μπάιρον"

Με αφορμή την επέτειο της γέννησης του Λόρδου Βύρωνα στις 22 Ιανουαρίου 1789, ο Δήμος Βύρωνα προκηρύσσει τον 2ο κατά σειρά διαγωνισμό για εφήβους/ες και νέους/ες.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να καλλιεργήσει στη νεολαία το ενδιαφέρον για ζητήματα που έχουν σχέση με τα οράματα του Μπάιρον για την ανθρωπότητα, και να ενθαρρύνει τους νέους να εκφράσουν τη συγγραφική τους ικανότητα, καθώς και την καλλιτεχνική τους ευαισθησία μέσα από τη λογοτεχνική έκφραση.

Ο διαγωνισμός αφορά σε δυο κατηγορίες κειμένων ανάλογα με το λογοτεχνικό είδος, δηλαδή ποιητικό έργο αδημοσίευτο και διήγημα αδημοσίευτο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου και νέοι και νέες από 18 μέχρι 30 ετών.

Tα κείμενα που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό προτείνεται να ακολουθήσουν έναν τουλάχιστον από τους εξής θεματικούς άξονες:

  1. Πόλεμος και προσφυγιά

  2. Πρόσφυγες, η επιβίωση ή ο θάνατός τους
  3. Βύρωνας, ο τόπος καταφύγιο των προσφύγων

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν ή να αποστέλλουν σε κλειστούς φακέλους τα έργα τους, στο Δημαρχείο του Βύρωνα, στο Τμήμα Διοίκησης (Πρωτόκολλο) μέχρι την 1η Ιουλίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Last updated: 11 April 2018