Υπηρεσία ZbMATH, δοκιμαστική πρόσβαση και webinar 7.3.2019, 11:00 π.μ.

Η Κεντρική Μαθηματική Εφημερίδα, περισσότερο γνωστή ως ZbMATH (προηγούμενη ονομασία  Zentralblatt MATH), είναι μια υπηρεσία του εκδοτικού οίκου Springer που παρέχει σχόλια και περιλήψεις για τα άρθρα στα μαθηματικά. Πρόκειται για μια μεγάλη διεθνή υπηρεσία ανασκόπησης, η οποία καλύπτει το σύνολο του τομέα των μαθηματικών.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία περιλήψεων της ZbMATH παρέχει ανασκοπήσεις (σύντομα λήμματα των περιεχομένων) των τρεχόντων άρθρων, πρακτικών συνεδρίων, βιβλίων και άλλων δημοσιευμάτων: στα μαθηματικά, τις εφαρμογές τους και τους συναφείς τομείς. Χρησιμοποιεί τους κωδικούς ταξινόμησης μαθηματικών θεμάτων (Mathematics Subject Classification) για να οργανώσει ανά θέμα τις ανασκοπήσεις της.Τα σχόλια είναι κατά κύριο λόγο στην αγγλική γλώσσα, με περιστασιακές ενδείξεις στη γερμανική και τη γαλλική γλώσσα.  Η υπηρεσία εξετάζει περισσότερες από 2.300 εφημερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσμο, καθώς και βιβλία και πρακτικά συνεδρίων. Η ZbMATH εκδίδεται πλέον από την Ευρωπαϊκή Μαθηματική Εταιρεία (European Mathematical Society), την FIZ Καρλσρούης (Fachinformationszentrum Karlsruhe) και την Ακαδημία Επιστημών Χαϊδελβέργης (Heidelberg Academy of Sciences).

Ο εκδοτικός οίκος Springer Nature στα πλαίσια της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση στη βάση δεδομένων zbMATH από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 18 Απριλίου 2019. Επιπλέον, θα προσφερθεί στα ιδρύματα-μέλη του ΣΕΑΒ ένα εκπαιδευτικό/ενημερωτικό webinar ώστε να διευκολυνθεί η χρήση κατά την περίοδο της δοκιμαστικής πρόσβασης την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019, και ώρα 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος).

Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη java στον web browser για να συνδεθείτε επιτυχώς.

Εάν έχετε απορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Elisa Magnistrelli (elisa.magistrelli@springer.com) με τον εισηγητή κ. Octavio Paniagua (octavio@zentralblatt-math.org).

Το webinar μπορούν να το παρακολουθήσουν όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου. Τα βήματα είναι τα ακόλουθα:

  1. Ακολουθήστε το σύνδεσμο
  1. Επιλέγετε: ENTER AS GUEST
  1. Πληκτρολογείτε το όνομά σας και
  1. Πατάτε: ENTER ROOM

Ομιλητής: Octavio Paniagua