Βιβλιοπαρουσίαση ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Δράση στο πλαίσιο της

Βιβλιοπαρουσιάσεις Οικονομικού Περιεχομένου
από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) διοργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων των μελών του με οικονομικό περιεχόμενο και γνώμονα την προβολή του ποιοτικού οικονομικού βιβλίου και την ανάδειξή του ως πολύτιμου εργαλείου ενημέρωσης και πληροφόρησης. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις ΔΙ.Ο.ΒΙ. εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μία διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Το ΔΙ.Ο.ΒΙ. συγκροτήθηκε το 2012 και αποτελεί απόρροια της συνεργασίας βιβλιοθηκών με συνεκτικό δεσμό τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες πληροφόρησης οικονομικού περιεχομένου. Αποστολή του Δικτύου είναι η συνεργασία των μελών και η ανταλλαγή πόρων με στόχο την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών τους.

Η δεύτερη βιβλιοπαρουσίαση που διοργανώνει το τρέχον έτος το ΔΙ.Ο.ΒΙ. θα γίνει την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, όπου θα παρουσιασθεί η νέα έκδοση «Επιχειρηματικά Σχήματα Συνεργασίας και Επικοινωνία στον Τουριστικό Τομέα. Βήματα για αποτελεσματικές εφαρμογές» με συγγραφείς τις Μαρία Γκούσια-Ρίζου και Δέσποινα Σδράλη.

Η έκδοση αναλύει, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, το σκεπτικό της γοητείας που έχει η διαφορετικότητα στην επιχειρηματική σκέψη και δράση, καθώς και την ανάγκη υιοθέτησης επικοινωνιακής στρατηγικής με έμφαση στον άνθρωπο και τις ανάγκες που προκύπτουν από τον ρόλο του ως τουρίστα. Τονίζεται η σημαντικότητα της συνεργασίας και των συνεργειών και παρουσιάζονται βήματα και πρακτικές που προφυλάσσουν από επαναλαμβανόμενα λάθη και προσδιορίζουν δημιουργικές μακροπρόθεσμες διαδρομές στο τουριστικό επιχειρείν.

Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Πάρις Τσάρτας. Θα ακολουθήσει σύντομη ανάπτυξη από τις συγγραφείς, τη Δρ. Μαρία Γκούσια - Ρίζου και την Επίκουρη Καθηγήτρια Δέσποινα Σδράλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, Αμερικής 3, Αθήνα, κατά τις ώρες 17.00 - 19.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητο να υποβληθεί ηλεκτρονικά εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. http://diovi.lib.unipi.gr/ και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook: ΔΙΟΒΙ, Twitter: diovi_helin. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στους αριθμούς τηλεφώνου 210 9549170 και 210 9549169.