Βιβλιοπαρουσιάσεις οικονομικού περιεχομένου 2018 από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)
Βιβλιοπαρουσιάσεις οικονομικού περιεχομένου 2018

 

Ανακοίνωση

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) με την ευκαιρία της ανακήρυξης της Αθήνας ως Διεθνούς Πρωτεύουσας Βιβλίου για το έτος 2018 διοργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων των μελών του με οικονομικό περιεχόμενο με γνώμονα την προβολή του ποιοτικού οικονομικού βιβλίου και την ανάδειξή του ως πολύτιμου εργαλείου ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Η πρώτη βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 όπου θα παρουσιασθεί η νέα έκδοση «ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα», η οποία συνοδεύει την ομώνυμη έκθεση και αποτελεί συνέκδοση της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκδοση παρουσιάζει μία διαφορετική όψη του νομίσματος, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. Στην αρχαιότητα, το νόμισμα, εκτός από μέσο συναλλαγής, ήταν και μέσο συμβολισμού. Περιλαμβάνει κείμενα που χωρίζονται σε οκτώ θεματικές ενότητες, οι οποίες συνδέονται με το Χρήμα: Συναλλαγές, Εμπόριο, Τέχνη, Ιστορία, Διακίνηση Ιδεών, Προπαγάνδα, Κοινωνία και Τράπεζες, καθώς και λήμματα μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για 253 αντικείμενα (νομίσματα, αγγεία, ειδώλια, αγαλμάτια, ανάγλυφα, επιγραφές, κ.λπ.).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τον Καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη, Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τη Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, Επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, στο Auditorium του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, και ώρα 17.00 - 18.00. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητο να υποβληθεί ηλεκτρονικά εδώ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. http://diovi.lib.unipi.gr/ και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook: ΔΙΟΒΙ, Twitter: diovi_helin. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου 210 326 2440 και 210 326 2442.