Βιώσιμη Ανάπτυξη: οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ και ο ρόλος των Βιβλιοθηκών

Νέος κύκλος διαλέξεων από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔI.Ο.ΒΙ.)
«Βιώσιμη Ανάπτυξη: οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ»

Εναρκτήρια εκδήλωση: «Βιώσιμη Ανάπτυξη: οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ και ο Ρόλος των Βιβλιοθηκών»
Πέμπτη 17 Μαρτίου, 11.00-12.00

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών οργανώνει για το 2022 νέο κύκλο διαλέξεων με επίκεντρο την Ατζέντα 2030 και τους 17 στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη: οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ».

Η Ατζέντα 2030 και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) αποτελούν το θεματολόγιο της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη  μιας βραχυπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης που θα εγγυάται την κοινωνική ευημερία χωρίς αποκλεισμούς, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, προς όφελος όχι μόνο των σημερινών αλλά και των μελλοντικών γενεών. Πρόκειται για μία παγκόσμια συμφωνία και ένα σχέδιο δράσης του ΟΗΕ που υποστηρίζεται από την ΕΕ, πολλούς εθνικούς και διεθνείς φορείς καθώς και κυβερνήσεις.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του φετινού κύκλου έχει  θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη: οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ και ο Ρόλος των Βιβλιοθηκών» και θα πραγματοποιηθεί την:

Πέμπτη 17 Μαρτίου, 11.00-12.00
 
Πρόγραμμα:

11.00-11.15 Φατούρος Δημήτριος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες 17 Στόχοι για να Αλλάξουμε τον Κόσμο μας

11.15-11.30 Vitiello Giuseppe, Director of European Bureau of Library, Information and Documentation Associations - EBLIDA Think The Unthinkable. What can EBLIDA offer to Greek libraries”

11.30-11.45 Τζορμπατζάκη Ηρώ, Βιβλιοθηκονόμος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης “Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ανώτατη Εκπαίδευση και Βιβλιοθήκες: πόσο καλά γνωρίζουν οι φοιτητές την Ατζέντα 2030;”

11.45-12.00 Συζήτηση - Ερωτήσεις
 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται σε βιβλιοθήκες, αρχεία, κέντρα τεκμηρίωσης και άλλους φορείς, σε φοιτητές καθώς και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και να προσεγγίσει την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης και των Στόχων του ΟΗΕ.

Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και η συμμετοχή είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να ενημερωθείτε και από το Facebook: ΔΙΟΒΙ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για ενημέρωση σχετικά τις υπηρεσίες και το πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΔΙ.Ο.ΒΙ. εδώ.