Δυνατότητα δημοσίευσης στα περιοδικά του Open Library of Humanities

Δυνατότητα δημοσίευσης στα περιοδικά του Open Library of Humanities

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ΣΕΑΒ, του οποίου μέλος αποτελεί η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΟΠΑ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρωτοβουλία Open Library of Humanities (OLH) για την έκδοση αδαμάντινων περιοδικών ανακοίνωσε την προσθήκη επτά νέων περιοδικών στη συλλογή της και την ανανέωση της ιστοσελίδας της, η οποία, μεταξύ άλλων, ικανοποιεί τα πρότυπα προσβασιμότητας και αναδεικνύει την έρευνα στις ανθρωπιστικές επιστήμες μέσω των περιοδικών της. Οι επτά νέοι τίτλοι περιοδικών είναι οι εξής:

  • Regeneration: Environment, Art, Culture

  • Political Philosophy

  • Zygon: Journal of Religion and Science

  • Review of the History of Economic Thought and Methodology (RHETM)

  • [in]Transition: Journal of Videographic Film & Moving Image Studies

  • Syntactic Theory & Research

  • Quaker Studies

Σχετικά με την πρωτοβουλία OLH, πρόκειται για μια ακαδημαϊκή, μη κερδοσκοπική πλατφόρμα έκδοσης 30 περιοδικών ανοικτής πρόσβασης, η οποία χρηματοδοτείται από βιβλιοθήκες και κοινοπραξίες βιβλιοθηκών διεθνώς με σκοπό να καταστεί η επιστημονική δημοσίευση ελεύθερα διαθέσιμη για όλους/ες, να είναι πιο προσβάσιμη και να διασφαλιστεί στο ψηφιακό μέλλον. Ο ΣΕΑΒ στηρίζει την πρωτοβουλία από το φθινόπωρο του 2019 και όλη η ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα των μελών του ΣΕΑΒ μπορεί να δημοσιεύει στα περιοδικά αυτά σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης χωρίς χρέωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης του ΣΕΑΒ, e-mail scholarly@heal-link.gr & τηλ. 2610969625 και με τη Βιβλιοθήκη του ΟΠΑ, κ. Βασιλική Ρηγάκου,  email vrigakou@aueb.gr & τηλ. 210 8203261.