22/02/2012: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων και Διαγωνισμός για Νέους ηλικίας 18-26 ετών

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων για το 2012 (eSkills Week 2012). Η Εβδομάδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις Ηλεκτρονικές Δεξιότητες. Την υλοποίησή της έχουν αναλάβει η DIGITAL EUROPE και το European Schoolnet, σε συνεργασία με διάφορους εθνικούς και υπερεθνικούς φορείς και εταίρους. ∆ηµόσιες αρχές, εταιρίες πληροφορικής και επικοινωνίας, καθώς επίσης και σχολεία και µαθητές θα συνεργαστούν για την διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών συναντήσεων, σχολικών επισκέψεων, διαγωνισμών και άλλων δραστηριοτήτων που στόχο έχουν να τονίσουν τη σηµασία των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων για την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα και να ενθαρρύνουν τους νέους να ασχοληθούν επαγγελματικά με το συγκεκριμένο τομέα, προβάλλοντας τις διάφορες ευκαιρίες που προσφέρει.

Στα πλαίσια της Εβδομάδας αυτής διοργανώνεται και ένας διαγωνισμός για νέους με τίτλο «PROJECT PASSION». Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, διεξάγεται από τους συντελεστές της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων και στοχεύει στην ανάδειξη, επιβράβευση και υποστήριξη νέων, δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 26 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολίτες από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, την Ισλανδία, το Λίχνενσταϊν, τη Νορβηγία, την Κροατία, την Π.Γ.Δ.Μ, την Τουρκία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και το Ισραήλ.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη καμπάνια επικοινωνίας γύρω από το σύνθημα «Ηλεκτρονικές δεξιότητες: μια θέση εργασίας σε περιμένει». Οι συμμετοχές θα πρέπει να εμπίπτουν θεματικά σε μια από τρεις παρακάτω κατηγορίες: «Οι ηλεκτρονικές δεξιότητες και εγώ», «Ηλεκτρονικές δεξιότητες: επαγγέλματα του μέλλοντος» και «Δημιουργικές ηλεκτρονικές δεξιότητες». Οι συμμετέχοντες πρέπει να καταρτίσουν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και υλοποίηση της εκστρατείας τους και στη συνέχεια να το εφαρμόσουν. Για την υλοποίηση της εκστρατείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποιο μέσο θέλουν – κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet, εικόνες και ψηφιακά γραφικά, αφήγηση, μουσική, βίντεο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.α.

Όλες οι συμμετοχές που θα υποβληθούν θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του eSkills Week. Οι συμμετοχές που θα διακριθούν θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα, μια πρακτική άσκηση επί πληρωμή σε πολυεθνική εταιρία, καθώς και άλλα δώρα, όπως κονσόλες παιχνιδιών και κινητά τηλέφωνα. Οι νικητές θα ταξιδέψουν με έξοδα των διοργανωτών στην Κοπεγχάγη για να πάρουν μέρος στην Τελετή Λήξης της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων.

Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών λήγει τα μεσάνυχτα της 4ης Μαρτίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να υποβάλετε τη συμμετοχή σας, επισκεφθείτε την http://eskills-week.ec.europa.eu/web/guest/project-passion ή επικοινωνήστε με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης της Βιβλιοθήκης ΟΠΑ, τηλ. 210 8218856, e-mail: vrigakou@aueb.gr