17/12/2013: AGENDA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 16 – 20 Δεκεμβρίου 2013


Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
http://ec.europa.eu/ellada
comm-rep-athens@ec.europa.eu

Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα
(16 – 20 Δεκεμβρίου 2013)

 

A. Νέα / Δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει δέσμη μέτρων για την ποιότητα του αέρα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί τη νούμερο ένα περιβαλλοντική αιτία θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Κάθε χρόνο, 400.000 άνθρωποι στην Ευρώπη πεθαίνουν πρόωρα λόγω ασθενειών που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Επιπλέον, η κακή ποιότητα του αέρα προκαλεί τεράστια οικονομική και περιβαλλοντική ζημία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στην ενημέρωση και τη βελτίωση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ποιότητα του αέρα, με την ανάπτυξη μιας σχετικής δέσμης μέτρων. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι διασυνοριακή – ως εκ τούτου, η δράση σε εθνικό επίπεδο πρέπει να συμπληρωθεί από την αποτελεσματική συνεργασία, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτική Agenda

 

Β. Οπτικοακουστικό υλικό

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I084588

Δράσε. Αντίδρασε. Επηρέασε.

Η κρίση έχει δείξει σε όλους πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος της Ευρώπης σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Όλοι καταλαβαίνουν πια πόσο αλληλένδετες είναι οι εξελίξεις στις ευρωπαϊκές χώρες και πώς ό,τι συμβαίνει σε ένα κράτος μέλος επηρεάζει άμεσα τις τύχες όλων.

(Ημερομηνία: 6/12/2013 Διάρκεια: 01’:34’’)

Γ. Δράσεις της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου: Στα πλαίσια του Money Show: ''Απολογισμός του Ευρωπαϊκού Έτους πολιτών 2013'' – Διοργάνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Έκφραση» (Ξενοδοχείο Hilton, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα – ώρα 19:00-21:00)