Νέο Επενδυτικό Σχέδιο - Διάλογος του Αντιπροέδρου της ΕΕ Jyrki Katainen με πολίτες στην Ελλάδα, 23/4/2015


Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
http://ec.europa.eu/ellada
comm-rep-athens@ec.europa.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17/4/2015

Νέο Επενδυτικό Σχέδιο: Διάλογος του Αντιπροέδρου της ΕΕ Jyrki Katainen με πολίτες στην Ελλάδα

Παρακολουθήστε τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση!

 

Στις 23 Απριλίου 2015, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γίρκι Κατάινεν, υπεύθυνος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, θα συνομιλήσει με φοιτητές, εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων και μέλη κοινωνικών οργανώσεων για το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ, ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το σχέδιο παρουσίασε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου σην Αθήνα, με συντονιστή τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά στις 23 Απριλίου 2015 ώρα 11:00, διαδικτυακά από το www.europeforall.gr, και τηλεοπτικά από περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και από ορισμένα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης σε όλη την Ελλάδα με ταυτόχρονη διερμηνεία από αγγλικά σε ελληνικά.

Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση υποβάλλοντας ερωτήσεις είτε μέσω twitter με το hashtag #EUdialogues, είτε μέσω του ειδικού event στο facebook της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ κ. Καρβούνης δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Κατάινεν και την διενέργεια του διαλόγου:

«Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου στη χώρα μας και η συμμετοχή του σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες είναι πολλαπλά σημαντική. Αφενός αναδεικνύει την προσήλωση της Επιτροπής Γιούνκερ στην ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν ταξιδεύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για να παρουσιάσει το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη και να παρακινήσει τους επενδυτές να συμμετάσχουν σε αυτό. Αφετέρου, με την παρουσία του εδώ ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας αλλά και επιθυμεί να συμβάλει αποφασιστικά στο χτίσιμο ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια, ο τομέας των επενδύσεων αποτελεί θεμελιώδη μοχλό ανάκαμψης».

Η δημόσια συζήτηση για το νέο επενδυτικό σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς «Διάλογοι με τους Πολίτες», που πραγματοποιούνται σε όλη την ΕΕ μεταξύ Ευρωπαίων Επιτρόπων και πολιτών με αντικείμενο τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες
Για το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ
Για τις σειρά εκδηλώσεων «Διάλογοι με τους Πολίτες»

 

 

1