Νέος Ιστότοπος της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα - http://ec.europa.eu/greece

Με αφορμή την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα εγκαινίασε το νέο της ιστότοπο http://ec.europa.eu/greece, επιδιώκοντας να παρέχει προς όλους τους πολίτες την πρόσβαση σε ένα σύγχρονο και έγκυρο κόμβο ευρωπαϊκής ενημέρωσης.

Όπως δήλωσε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, "Βασικός στόχος της παρουσίας των Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κράτη-μέλη είναι η επικοινωνία με τους πολίτες κάθε κράτους μέλους – γι'αυτό άλλωστε και ο ιστότοπος μας είναι στα ελληνικά. Η Αντιπροσωπεία εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα αλλά φιλοδοξία μας είναι να λειτουργούμε ως δίαυλος επικοινωνίας με την Ένωση και τις κεντρικές υπηρεσίες της. Η Αντιπροσωπεία «ζει» στην Ελλάδα, αφουγκράζεται, κατανοεί, συμπάσχει και χαίρεται μαζί με τους πολίτες της χώρας. Θα θέλαμε να θεωρούμαστε φίλοι και σύμβουλοι- το πρώτο βήμα για να μάθει κανείς περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για να "συνομιλήσει" μαζί της. Ευχόμαστε ο νέος μας ιστότοπος να έχει πολλούς επισκέπτες και η λειτουργία του να συμβάλλει στην θετικότερη, αμεσότερη και σφαιρικότερη ενημέρωση των Ελλήνων για τα ευρωπαϊκά θέματα".

Ο ιστότοπος ανανεώνεται συνεχώς με θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας ενώ περιέχει ειδικές θεματικές ενότητες, όπως, μεταξύ άλλων, η ενότητα οικονομικού ενδιαφέροντος. Στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Θεσμικά της Όργανα και τα κράτη-μέλη, αλλά και χρηστικές πληροφορίες όπως:

  • παρουσίαση των ευρωπαϊκών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα,
  • σύνοψη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και
  • δυνατότητες χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και έρευνα.

Ο ιστότοπος δίνει επίσης πρόσβαση σε όλες τις εκδόσεις που έχει επιμεληθεί η Αντιπροσωπεία καθώς και σε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Επιπλέον, περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες, καθώς και παιχνίδια, μέσω των οποίων τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρώπη, τα δικαιώματα και τη θέση τους σε αυτή!

Τέλος, ο νέος ιστότοπος της Αντιπροσωπείας προσφέρει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αντιπροσωπείας τόσο ενσωματώνοντας τα “tweets” της Αντιπροσωπείας όσο και προσφέροντας πρόσβαση στο λογαριασμούς που διατηρούμε στο Facebook, στο Twitter, στο YouTube και στο Flickr, έτσι ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται όπου και όπως επιθυμούν.