Εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης (9η Μαΐου)


Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
http://ec.europa.eu/greece
comm-rep-athens@ec.europa.eu

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αθήνα, 9 Μαΐου 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης (9η Μαΐου)

 

ΑΘΗΝΑ
Με αφορμή την "Ημέρα της Ευρώπης" (9 Μαΐου), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση με θέμα "Ευρώπη, πόλη, πολίτης".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου και από ώρα 10.00, στην Πλατεία Κεραμεικού, στο Γκάζι και θα είναι ανοικτή στο κοινό.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να "ταξιδέψουν" στις 28 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες των κρατών μελών της ΕΕ, μέσα από ένα περιβάλλον τρισδιάστατης απεικόνισης, επιλέγοντας στην οθόνη την πόλη της αρεσκείας τους απλά με τις κινήσεις των χεριών τους. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν επιλέγοντας μια λέξη που θεωρούν ως την πιο σημαντική για την Ευρώπη αλλά και να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας "Μια Ευρώπη, χίλιες λέξεις" που οργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την ευκαιρία των επερχόμενων Ευρωεκλογών.
Από τις 18.00 το απόγευμα, οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν το μουσικό συγκρότημα "Pad Trio" το οποίο θα ψυχαγωγήσει το κοινό με σύγχρονους ήχους αλλά και με μίξεις ήχων προερχόμενων από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να επισκεφτείτε τα Περίπτερά μας και να συμμετάσχετε στις εορταστικές μας εκδηλώσεις!

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την ίδια μέρα, στη Θεσσαλονίκη, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τα Ευρωπαϊκά Κέντρα Πληροφόρησης στην πόλη δηλ. τα κέντρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής διοργανώνουν τις εξείς εορταστικές εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 12.00 στον πολυχώρο BLOCK 33 πραγματοποιείται το ευρω-κεντρικό εργαστήρι γνώσης 'knowledge shots' με δώδεκα ομιλητές, το οποίο θα είναι ανοικτό στο κοινό.

Πριν και μετά το 'knowledge shots', οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για προγράμματα όπως το Erasmus, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων κ.α. απολαμβάνοντας την νεανική ατμόσφαιρα του χώρου. Παράλληλα, θα υπάρχει σύνδεση μέσω videolink με την πλατεία του Λευκού Πύργου όπου όσοι παρευρεθούν θα συμμετάσχουν στην δημιουργία ,την καλλιτεχνική εγκατάσταση και την ανθοφορία ενός γλυπτού από το εργαστήρι γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών υπό την επιμέλεια του Καθηγητή Τσάρα!

Τέλος, ο οργανισμός 'Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας' οργανώνει ένα πάρτι στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της 9ης Μαΐου.

 

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Όσον αφορά στην υπόλοιπη χώρα, τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT διοργανώνουν ενημερωτικές δράσεις με την αφορμή του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Ενδεικτικά,

  • στο κέντρο του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία και θα παρουσιάσουν τραγούδια και χορούς από χώρες της ΕΕ,
  • στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, από τις 09:00-14:00, τα στελέχη του Κέντρου θα ενημερώνουν απ' ευθείας τους πολίτες για τις ευρωεκλογές,
  • στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης,
  • στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα διοργανωθούν ποικίλα δρώμενα με θέμα τις ευρωεκλογές.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα διοργανώσουν και τα Κέντρα στη Ρόδο και στα Ιωάννινα.