Ελλάδα και ΕΕ: Μαθαίνοντας από το παρελθόν, διαμορφώνοντας το μέλλον, 13/5/2015, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών


Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
http://ec.europa.eu/greece
comm-rep-athens@ec.europa.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Μαΐου 2015

Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση:
Μαθαίνοντας από το παρελθόν, διαμορφώνοντας το μέλλον
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

 

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του ΕΛΙΑΜΕΠ, του Δήμου Αθηναίων και του ΕΒΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: Μαθαίνοντας από το παρελθόν, διαμορφώνοντας το μέλλον» στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 και ώρα 17:30, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα), στα Αγγλικά και τα Ελληνικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία στις δύο γλώσσες).

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι: Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α. και Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Doku-live από τον Ingo Espenschied. Το Doku-live είναι μια διαδραστική και διασκεδαστική εμπειρία που πραγματεύεται τη δημιουργία και εξέλιξη της ευρωπαϊκής συνεργασίας και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ποιο ήταν το όραμα των ιδρυτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικά; Πως και γιατί δημιουργήθηκε; Ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, Ingo Espenschied, ταξιδεύει το κοινό στο χρόνο, μέσα από τον ζωντανό σχολιασμό και την παράλληλη προβολή ενός ιδιαίτερου ντοκιμαντέρ, αποτελούμενου από ιστορικές φωτογραφίες, κινούμενα σχέδια, συνεντεύξεις και πρωτότυπα κείμενα. Η ζωντανή παρουσίαση του ντοκιμαντέρ από τον Ingo Espenschied έχει μέχρι στιγμής προσελκύσει περισσότερους από 25.000 θεατές στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «Τι σημαίνει η Ευρώπη για τους Έλληνες σήμερα;», στην οποία θα συμμετέχουν οι: Φωτεινή Ασδεράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Αριστείδης Χατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νόνη Καραγιάννη, Γενική Διευθύντρια, Αθήνα 9,84.

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες: κα Μαριάννα Βασιλοπούλου, τηλ. 210 7257 110, e-mail: europe.direct@eliamep.gr

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης  

 

1