Α' Κύκλος Διαλέξεων Οικονομικού Περιεχομένου για Βιβλιοθήκες από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Ο Α' Κύκλος Διαλέξεων Οικονομικού Περιεχομένου για Βιβλιοθήκες διοργανώνεται το 2016 από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα μακροοικονομικά μεγέθη, τα δημόσια οικονομικά, τις χρηματοπιστωτικές αγορές & τράπεζες, τα θέματα του ευρώ και το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με την αντίστοιχη ορολογία και με τις σχετικές πηγές.

Ο Α' Κύκλος ξεκινά με τις διαλέξεις για τη θεματική ενότητα “Ενιαία Νομισματική Πολιτική στη Ζώνη του Ευρώ” και ομιλητή τον κο Γεώργιο Δ. Δημόπουλο, ομότιμο καθηγητή στο ΟΠΑ και καθηγητή Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet

  • 11 Ιανουαρίου 2016  Προβλήματα προσαρμογής στη Ζώνη του Ευρώ σε δεδομένες οικονομικές διαταραχές
  • 1 Φεβρουαρίου 2016  Τι απαιτεί η αποτελεσματική λειτουργία της Ζώνης του Ευρώ;

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, εκτός αργιών, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), Αμερικής 11, Αθήνα, 16.00-18.00.
Η αίθουσα για τις δύο διαλέξεις αποτελεί ευγενική παραχώρηση από τη ΧΕΝ Ελλάδος, 2ος όροφος.

Πληροφορίες για την αίτηση εγγραφής και τη θεματολογία των διαλέξεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ http://libnt2.lib.unipi.gr/diovi στην ανακοίνωση, στην αφίσα και στο φυλλάδιο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη η αίτηση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Για κάθε θεματική ενότητα θα δίνεται βεβαίωση συμμετοχής

1