ΑμΕΑ - Άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες

Πρόσβαση από άτομα με κινητικά προβλήματα

Το Αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης είναι προσβάσιμο από άτομα που κινούνται με καροτσάκι ή αντιμετωπίζουν άλλα κινητικά προβλήματα. Στη σκάλα του κεντρικού κτιρίου που οδηγεί στην είσοδο του Αναγνωστηρίου στον 1ο όροφο, έχει τοποθετηθεί ηλεκτρικό αναβατόριο γι αυτό το σκοπό. Συστήνεται η πρόσβαση στο χώρο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου από την είσοδο Αντωνιάδου ή από την είσοδο Δεριγνύ.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόσβασης στα βιβλιοστάσια, στα φωτοτυπικά μηχανήματα και τον άλλο εξοπλισμό, παρακαλούμε με την είσοδό σας στο Αναγνωστήριο να απευθύνεστε στο προσωπικό της βιβλιοθήκης προκειμένου να λάβετε βοήθεια. Σας συστήνουμε να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά για την άφιξή σας σε περίπτωση που χρειάζεστε πληροφόρηση που απαιτεί χρόνο αναζήτησης, προκειμένου να εξυπηρετηθείτε χωρίς αναμονή.


Ηλεκτρονική πρόσβαση για φοιτητές με εντυπο-αναπηρία

Υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στην προτεινόμενη ελληνική βιβλιογραφία των μαθημάτων που διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο από τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ελαττωματικής ή εξασθενημένης όρασης που δε δύναται να διορθωθεί με χρήση διορθωτικών φακών σε βαθμό που θα ήταν ικανοποιητικός για διάβασμα και γενικά στους φοιτητές που λόγω κάποιας αναπηρίας δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα τυπωμένο κείμενο με συμβατικό τρόπο ή να αντιληφθούν το περιεχόμενο ενός έργου με τη χρήση των φυσικών αισθήσεών τους.

Για το σκοπό αυτό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) πολυτροπική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με την ονομασία AMELib, προσβάσιμη από τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους. Για την είσοδο στην υπηρεσία απαιτείται αυθεντικοποίηση χρήστη και είναι απαραίτητη η χρήση κωδικού και συνθηματικού. Εάν είστε φοιτητής του ΟΠΑ που αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα όρασης, παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση για να λάβετε τον κωδικό σας.