26ο τεύχος της σειράς HR Case Study Series

"Ψυχολογικό Συμβόλαιο" το θέμα που διερευνά το 26ο τεύχος της σειράς HR Case Study Series με editor την Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Εκτός από το νομικό συμβόλαιο που ορίζει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας στην εργασία, υπάρχει και το ψυχολογικό συμβόλαιο που ίσως είναι πολύ πιο επιδραστικό, γιατί βασίζεται στην ανταλλαγή υποσχέσεων μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών από την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους. Οι εργαζόμενοι συχνά αναφέρουν πως αν αυτές οι υποσχέσεις παραβιαστούν τότε μπορεί να χάσουν την όρεξη τους και το κίνητρό τους για εργασία με όλες τις γνωστές συνέπειες στην δέσμευση και στην απόδοσή τους.

Μια υποψήφια αποφασίζει να δεχθεί μια θέση βασιζόμενη στις πληροφορίες που της έδωσαν στη διάρκεια της συνέντευξης. Οι πληροφορίες αυτές δεν ήταν σωστές και μετάνιωσε που επέλεξε αυτόν τον εργοδότη.

Γνωμοδότες στο 26ο τεύχος του HR Case Study Series  είναι οι κκ. Ευαγγελία Βαντάνα, HR Business Partner, Colgate -Palmolive, Μαρία Τόμπρου, Ερευνητρια, Tepper School of Business, Carnegie Mellon University, USA, Δημήτρης Χατζηεμμανουήλ, Human Resources Manager, Deloitte, Χρήστος Λουκάς, Στελεχος Μαρκετινγκ

Διαβάστε το τεύχος εδώ.