Εκλογή κας Μαρίας Βακόλα στη θέση Καθηγήτριας

Εκλογή κας Μαρίας Βακόλα στη θέση Καθηγήτριας

 

Στη βαθμίδα της Καθηγήτριας με γνωστικό αντικείμενο τη «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» εκλέχθηκε η κα Μαρία Βακόλα.

Η Μαρία Βακόλα διδάσκει στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ερευνά και συμβουλεύει επιχειρήσεις σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας από το ΕΚΠΑ (1995) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Manchester και Salford της Αγγλίας (2000).

Έχει 30 δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και της οργανωσιακής ψυχολογίας και έχει εκδώσει πέντε βιβλία. Μεταξύ των περιοδικών που έχει εκδώσει είναι το Journal of Applied Psychology, Human Relations, Journal of Occupational Health Psychology, κ.α. Είναι Αssociate Εditor του περιοδικού Journal of Applied Behavioral Science και Εditor της σειράς HR Case Study Series.  Η Μαρία ίδρυσε το δίκτυο ερευνητών IFPOC σε θέματα αλλαγών και έχει πολυετή εμπειρία στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Για το διδακτικό και ερευνητικό της έργο έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις

Παράλληλα εργάζεται ως σύμβουλος και εκπαιδεύτρια στελεχών για 20 συναπτά χρόνια σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα αλλαγών και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αποτελέσματα των οποίων έχει παρουσιάσει σε σεμινάρια στελεχών. Συμμετείχε στην Σύγκλητο του ΟΠΑ και εκπροσώπησε το τμήμα και το πανεπιστήμιο σε αρκετές περιπτώσεις.

Είναι συν-ιδρύτρια  και  έχει τιμηθεί με το βραβείο καινοτομίας στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων για τη δράση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας job-pairs.gr κατά της ανεργίας στη χώρα μας.