Newsletter HRM AUEB insights

NEWSLETTER HRM AUEB insights 

Σας καλωσορίζουμε στο 1ο τεύχος του newsletter του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Έχοντας διανύσει μια πορεία σχεδόν 20 ετών από την ίδρυσή του το 2003, από τους αγαπητούς συναδέλφους Νάνσυ Παπαλεξανδρή και Δημήτρη Μπουραντά, το ΜΠΣ στην ΔΑΔ του ΟΠΑ έχει ήδη καταφέρει να εκπαιδεύσει και να προσφέρει στην κοινωνία και στον επαγγελματικό στίβο άνω των 1000 αποφοίτων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εργάζεται και διαπρέπει σε θέσεις εργασίας σχετικές με τη ΔΑΔ.

Το αντικείμενο και επιστημονικό πεδίο της ΔΑΔ στην Ελλάδα θεωρείται ακόμη από πολλούς ως ένας νέος χώρος έρευνας και επαγγελματικής δραστηριοποίησης. Το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα προσπαθεί όχι μόνο να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς επαγγελματίες της ΔΑΔ ή και να προετοιμάσει τους επόμενους ερευνητές και επιστήμονες στα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει, αλλά και να καλλιεργήσει στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα την αναγκαιότητα της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό.

Μέσα από μια σειρά πολυποίκιλων δραστηριοτήτων, οι οποίες συνεχίστηκαν και επεκτάθηκαν εν μέσω της πανδημίας, που απευθύνονται τόσο στους φοιτητές μας αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα, προσπαθούμε να αναδείξουμε ότι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό δεν είναι απλώς μια καλή επιχειρηματική πρακτική που ωφελεί ποικιλοτρόπως μια επιχείρηση. Είναι μια αναγκαιότητα αλλά και ηθική (πέραν της νομικής) υποχρέωση των επιχειρήσεων.

Με το newsletter που «κρατάτε στα χέρια σας» ευελπιστούμε να αναδείξουμε περαιτέρω αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μας. Πέραν των υπολοίπων μέσων επικοινωνίας, όπως τα social media, όπου το πρόγραμμα είναι ιδιαιτέρως ενεργό, μέσω του newsletter θα παρουσιάζουμε τα νέα και τις δράσεις μας συγκεντρωμένα και κωδικοποιημένα, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης να μπορεί δύο φορές τον χρόνο να ανατρέχει στις προηγούμενες αλλά και να ενημερώνεται για τις μελλοντικές μας δράσεις.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ανθρώπινο δυναμικό του προγράμματος, διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό, που όλους αυτούς τους μήνες, εν μέσω πανδημίας και σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών, κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτη η εκπαιδευτική, η ερευνητική και η διοικητική λειτουργία!

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το 1ο τεύχος του HRM AUEB Insights.

Καλή ανάγνωση!

Ιωάννης Νικολάου, Αναπληρωτής Καθηγητής
Διευθυντής ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών