28/05/2012: "Διαγωνισμός δημιουργικότητας 20χρονων για την Ενιαία Αγορά - Γενιά 1992" 11/04-09/09/2012


 

 

Διαγωνισμός δημιουργικότητας 20χρονων σχετικά με τις απόψεις τους για την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσκαλεί όλους τους 20χρονους Ευρωπαίους να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και τις απόψεις τους σχετικά με την ενιαία αγορά στα πλαίσια ενός διαγωνισμού δημιουργικότητας. Η έναρξη του Δημιουργικού διαγωνισμού της γενιάς του 1992 θα σημάνει 20 χρόνια από τη δημιουργία της ενιαίας αγοράς, η οποία επέτρεψε ελευθερία διακίνησης υλικών, κεφαλαίων, ανθρώπων και υπηρεσιών σε 27 ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά πως νιώθουν όσοι γεννήθηκαν μαζί με την ενιαία αγορά γι αυτήν; Σε ποιο βαθμό γνωρίζουν τις ελευθερίες που εξασφαλίζονται από την ενιαία αγορά και πως θα θέλανε να τη δουν να εξελίσσεται;

Οι 20χρονοι προσκαλούνται να μοιραστούν τις απόψεις, τις εμπειρίες, τις βαθύτερες σκέψεις και τις προσδοκίες τους από την ενιαία αγορά παίρνοντας ένα μολύβι, ένα πινέλο, μια κάμερα, έναν υπολογιστή, ένα tablet ή ένα κινητό τηλέφωνο και αφήνοντας τη δημιουργικότητά τους να τους οδηγήσει! Οι υποβολές μπορεί να είναι από άτομα ή ομάδες και θα πρέπει να εντάσσονται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: εκπαίδευση και υπηκοότητα, θέσεις εργασίας και επιχειρηματικότητα, πολιτισμός και αναψυχή και καταναλωτές και περιβάλλον.

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 11 Απριλίου 2012. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τοποθεσία της γενιάς του 1992 στο web. 20 φιναλίστ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ενιαίας Αγοράς στις Βρυξέλες από 15 έως 19 Οκτωβρίου 2012, όπου οι καλύτερες συμμετοχές θα παρουσιαστούν στην τελετή απονομής στις 15 Οκτωβρίου. Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα προσφερθούν μαθητείες 4 εβδομάδων σε Ευρωπαϊκά Ιδρύματα, καθώς και σε διεθνείς εταιρείες. Επιπλέον, βραβεία όπως tablet, smartphone, κάμερες, MP3 player, κουπόνια και ταξίδια θα απονέμονται σε συνεχή βάση από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δημιουργικό διαγωνισμό της γενιάς του 1992, επισκεφθείτε τη σελίδα www.generation1992.eu.