Συνέδριο "H Συνάντηση της Αθήνας: Τολμήστε για τη Δημοκρατία", Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 6 (στις 17.00)-7/2/2014


Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
http://ec.europa.eu/greece
comm-rep-athens@ec.europa.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2014

 

Συνέδριο "H Συνάντηση της Αθήνας: Τολμήστε για τη Δημοκρατία"

 

Συμμετοχή των Επιτρόπων Michel Barnier και Μαρίας Δαμανάκη και του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνου Καρβούνη
Αθήνα, 6-7 Φεβρουαρίου (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)

 

Οι Επίτροποι, Michel Barnier, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες και Μαρία Δαμανάκη, αρμόδια για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία, θα εκφωνήσουν ομιλία στη διάρκεια του Συνεδρίου "H Συνάντηση της Αθήνας: Τολμήστε για τη Δημοκρατία", το οποίο οργανώνεται από την Εφημερίδα "Nouvel Observateur" σε συνεργασία με την "Καθημερινή" και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (6-7 Φεβρουαρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ως ομιλητές επιφανείς προσωπικότητες του ευρωπαϊκού πολιτικού γίγνεσθαι, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς (Πέμπτη 6/2, ώρα 19.00, Αίθουσα "Α.Τριάντη").

Η ομιλία του Επιτρόπου Barnier, θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 6/2 και ώρα 17.30-18.30 κατά τη διάρκεια της θεματικής ενότητας "Γιατί δεν γοητεύει η Ευρώπη;", στην οποία θα είναι επίσης ομιλητές οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών και Thierry Repentin, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας (Αίθουσα "Ν. Σκαλκώτας").

Η ομιλία της Επιτρόπου Δαμανάκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7/2 και ώρα 17.00-18.15, κατά τη διάρκεια της θεματικής ενότητας "Η Διαφθορά: Μια ανίατη ασθένεια", στην οποία θα είναι επίσης ομιλητές οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Eva Joly, Ευρωβουλευτής και Ιωάννης Τέντες, εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς (Αίθουσα "Ν. Σκαλκώτας").

Τέλος, στη διάρκεια της θεματικής ενότητας "Ευρώπη: Με ή Χωρίς την Τουρκία", την Παρασκευή 7/2 και ώρα 15.30-16.45, ομιλητές θα είναι οι: Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην Υπουργός και πρώην Επίτροπος Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Bernard Kouchner, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα και Selim Yenel, Πρέσβης της Τουρκίας στην ΕΕ (Αίθουσα "MC3").

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία ελληνικά/αγγλικά/γαλλικά. Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να προεγγραφούν κάνοντας κλικ εδώ.

 

Πρόγραμμα-Αθήνα