AGENDA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 20 – 26 Ιανουαρίου 2014


Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Βασιλίσσης Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα
Τηλ.: 210 7272100
http://ec.europa.eu/ellada
comm-rep-athens@ec.europa.eu

Πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα
(20 – 26 Ιανουαρίου 2014)

 

A. Νέα / Δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου: Νέο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της παραγωγής και χρήσης της "ενέργειας των ωκεανών" στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ για τη γαλάζια ανάπτυξη, ο τομέας της "ενέργειας των ωκεανών" μπορεί να συμβάλλει στην τόνωση της καινοτομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις παράκτιες περιοχές. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει νέο σχέδιο δράσης για την προώθηση ανάλογων πηγών ενέργειας, π.χ. με τη χρήση τεχνολογιών που εκμεταλλεύονται τα κύματα και την παλίρροια.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου:

Ανακοίνωση για μια Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Αναγέννηση. Η ανακοίνωση στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της πραγματικής οικονομίας και της βιομηχανίας στην αναπτυξιακή στρατηγική της ΕΕ. Αποτελεί τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Φεβρουαρίου, που θα είναι για πρώτη φορά αφιερωμένο στη βιομηχανία.

Ανακοίνωση για την εσωτερική αγορά βιομηχανικών προϊόντων. Η εσωτερική αγορά για τα προϊόντα υπήρξε πρωτοπόρος στην οικονομική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την ανακοίνωση επιδιώκεται η βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για την εσωτερική αγορά και ο καθορισμός ενός ευρύτερου οράματος για την επόμενη δεκαετία.

Το πλαίσιο για το "Κλίμα και την Ενέργεια" με ορίζοντα το 2030. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα, η ασφάλεια και η βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ενεργειακού συστήματος. Βασικά στοιχεία του πλαισίου που θα ανακοινωθεί είναι η έμφαση στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ενεργειακή απόδοση, καθώς και ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Η πρόταση θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (20-21 Μαρτίου 2014), καθώς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναλυτική Agenda

Β. Οπτικοακουστικό υλικό

http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?sitelang=en&ref=I085432

Είμαστε (η) Ευρώπη. Κάθε μέρα.

Σε μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενόψει των Ευρωεκλογών του επόμενου Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, προκηρύσσει πρόσκληση για υποβολή βίντεο με επίκεντρο το ευρωπαϊκό "εγχείρημα" και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να το στηρίξουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.europeinaday.eu

(Ημερομηνία: 10/1/2014, Διάρκεια: 01’:32’’)

Γ. Δράσεις της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

 

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου: Τεχνική παρουσίαση (off the record) του Πλαισίου για το "Κλίμα, την Ενέργεια και τη Βιομηχανία με ορίζοντα το 2030" – Διοργάνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Αίθουσα Γ. Σιώτη, Βασιλίσσης Σοφίας 2 – ώρα 13:00 υπό επιβεβαίωση) Είσοδος ελεύθερη για τους εκπροσώπους του Τύπου (αφού πρώτα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην κυρία Βίβιαν Παππά Vivian.PAPPAS@ec.europa.eu – τηλ. 210 7272122)

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου: Επίσκεψη στην Αθήνα της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίας Viviane REDING, αρμόδιας για τη δικαιοσύνη, τα θεμελιώδη δικαιώματα και την ιθαγένεια, με σκοπό τη συμμετοχή της στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (JHA) – Περισσότερες πληροφορίες

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου: Επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτρόπου κυρίας Cecilia MALMSTRÖM, αρμόδιας για τις εσωτερικές υποθέσεις, με σκοπό τη συμμετοχή της στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (JHA) – Περισσότερες πληροφορίες

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου: Εκδήλωση με αφορμή τον Εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων – Συνδιοργάνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Βασιλίσσης Σοφίας 2 – ώρα 11:00-13:00) Είσοδος ανοιχτή στο κοινό αφού προηγουμένως δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην κυρία Χριστίνα Καραϊτίδη ( Christina.KARAITIDI@ec.europa.eu – τηλ. 210 7272106)