Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, διάλεξη 3/2/2016, Κ. Βαρώτσος


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2016

Θέμα: Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος

 

Κύκλο διαλέξεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού» εγκαινιάζει το 2016 η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας οργανώνει αυτές τις ομιλίες και συζητήσεις, αναδεικνύοντας την ενεργό παρουσία της Τράπεζας στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.

Οι διαλέξεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό και οργανώνονται με βάση τέσσερις κατ’ αρχάς θεματικές ενότητες: περιβάλλον – πολιτιστική διαχείριση – τέχνες – λογοτεχνία.

Οι ομιλητές και οι ημερομηνίες του πρώτου κύκλου, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, είναι:

 • ο γλύπτης και Καθηγητής του Α.Π.Θ., Κώστας Βαρώτσος (3 Φεβρουαρίου 2016), ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: Τέχνη-φύση, τέχνη-πόλη, τέχνη-ιστορία: ψάχνοντας τη χαμένη ισορροπία μεταξύ χώρου και χρόνου
 • ο ζωγράφος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρης Ανδρεαδάκης (2 Μαρτίου 2016), ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: Γιάννης Τσαρούχης: μια συνοπτική προσέγγιση της ζωγραφικής του αρχαίου ελληνικού κόσμου μέσα από το έργο του
 • ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Γιάννης Τροχόπουλος (6 Απριλίου 2016), ο οποίος θα συζητήσει με τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη το θέμα: Συμμετέχοντας στην ανάπτυξη μιας αλληλέγγυας κοινωνίας: η μεταμόρφωση της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, 1955-2010
 • οι αρχιτέκτονες και υπεύθυνοι της ανάπλασης της παραλίας της Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Bernard Cuomo (4 Μαΐου 2016), οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα: Στο δημόσιο χώρο: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Ηράκλειο/Καβάλα/Κοζάνη/Νεάπολη/Ταγγέρη/Χανιά
 • ο λογοτέχνης Πέτρος Μάρκαρης (15 Ιουνίου 2016), ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: Ο συγγραφέας και οι πόλεις του.

Η πρώτη διάλεξη - του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου - θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 18.00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος).

Είσοδος: Εδουάρδου Λω και Πανεπιστημίου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή μία ώρα πριν από την έναρξη της διάλεξης.

Την ημέρα της διάλεξης, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3) θα παραμείνει ανοικτό έως τις 18.00, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν και παράλληλα να δουν την έκθεση ζωγραφικής «Μιχαήλ Αξελός (1877-1965), Ανάμεσα σε δύο κόσμους» που φιλοξενείται εκεί αυτή την περίοδο.

Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική ή τη δημοσιογραφική σας ταυτότητα.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

 1. Το πρόγραμμα των διαλέξεων
 2. Καταθέσεις Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος - Αφίσα
 3. Φωτογραφίες ομιλητών - Κώστας Βαρώτσος
 4. Φωτογραφίες ομιλητών - Δημήτρης Ανδρεαδάκης
 5. Φωτογραφίες ομιλητών - Γιάννης Τροχόπουλος
 6. Φωτογραφίες ομιλητών - Πρόδρομος Νικηφορίδης
 7. Φωτογραφίες ομιλητών - Bernard Cuomo
 8. Φωτογραφίες ομιλητών - Πέτρος Μάρκαρης

 


Ε. Βενιζέλου 21, 102 50 Αθήνα
Τηλ. 210 320-3446-8  Fax. 210 320-3922
e-mail: press@bankofgreece.gr  S.W.I.F.T.: BNGRGRAA