Παναγιωτίδου Αγγελική

Μέλος Συντακτικής Ομάδας, Μονάδα Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης ΟΠΑ.

«Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η μεγάλη εκδήλωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που έφερε κοντά περισσότερους από 1.300 νέους με τους εκπροσώπους 98 επιχειρήσεων

ΟΠΑ Θερινά «σχολεία»

Τα θερινά «σχολεία» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούν ετησίως ένα γεγονός με …φανατικούς λάτρεις. Φοιτητές και φοιτήτριες απ’ όλο τον κόσμο, συναντιούνται στη χώρα μας για να συμμετάσχουν σε προγράμματα με διεθνή ακαδημαϊκή απήχηση, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τα υψηλού επιπέδου μαθήματα με τις ομορφιές και την πλούσια παράδοση που κάνουν τη χώρα μας αγαπητή σε όλο τον κόσμο.

«Να κυνηγήσουμε ευκαιρίες στην αγορά χωρίς φόβο»

Μια πλατφόρμα για τη διαχείριση των δωρεών από φιλανθρωπικούς σκοπούς, πολύ κέφι, τόλμη και καθόλου …φόβος, οδήγησαν τον φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Πολίτη στην κορυφή του  μεγάλου διαγωνισμού νεανικής επιχειρηματικότητας και την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό του με στόχο την πρόκριση τη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια ακόμη «γιορτή» για τους νέους που ξεκινούν την καριέρα τους

Η αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, στην οποία απόφοιτοι και απόφοιτες του ΟΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων της χώρας στις «Ημέρες Καριέρας»

Εικόνα: Η αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου, στην οποία απόφοιτοι και απόφοιτες του ΟΠΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων της χώρας στις «Ημέρες Καριέρας»

Πότε τελειώνει η «μάθηση»;

Υπάρχουν ερωτήματα που πιθανώς να χαρακτηρίζονται «ρητορικά» όχι γιατί διατηρούμε αυτή τη λατρεία ή υπερηφάνεια για το ένδοξο παρελθόν μας, αλλά γιατί η ίδια η ιστορία έρχεται και τα καθιστά ως τέτοια. Η διάρκεια ή το ενδεχόμενο τέλους της διαδικασίας της «μάθησης» είναι ένα τέτοιο ρητορικό ερώτημα. Πλήθος επιστημονικών μελετών και αποτελέσματα ερευνών έρχονται και επιβεβαιώνουν με τα ευρήματά τους ότι η διαδικασία της μάθησης δύναται να είναι διαρκής ή και χωρίς τέλος.

Διπλό πτυχίο ΟΠΑ και Πανεπιστημίου Παβίας

Διπλό τίτλο σπουδών (Double Degree, DD) μεταπτυχιακού επιπέδου θα προσφέρει σύντομα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Παβίας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Στατιστικής του, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού δικτύου HERMES (www.hermes-universities.eu).

Επτά στους δέκα αποφοίτους του ΟΠΑ βρίσκουν αμέσως δουλειά

του Δημήτρη Καρλή, Καθηγητή Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ και Επιστημονικού Υπευθύνου ολοκλήρωσης της παρούσας έρευνας, και
της Αγγελικής Παναγιωτίδου, Συμβούλου Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας του ΟΠΑ