Άνοδος βάσεων και υψηλή προτίμηση για το ΟΠΑ

Άνοδος βάσεων στα 7 από τα 8 Τμήματα του ΟΠΑ, με τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών να καταλαμβάνουν τις δυο πρώτες θέσεις μεταξύ αντίστοιχων Τμημάτων άλλων ΑΕΙ.

Τα Τμήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής κατατάσσονται στην 1η θέση σε σχέση με ομοειδή Τμήματα.

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας αναδεικνύεται κορυφαία επιλογή στο 4ο επιστημονικό πεδίο, ενώ στα Τμήματα Πληροφορικής και Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκει για μία ακόμη χρονιά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να σημειώνει άνοδο στις βάσεις εισαγωγής και να συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά προτίμησης των νεοεισερχόμενων φοιτητών και φοιτητριών που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις. Τα Τμήματα του ΟΠΑ συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία ή διατηρούν τη δυναμική τους, καταφέρνοντας να υποδέχονται τους άριστους των υποψηφίων, και είναι από τα πιο δημοφιλή στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων επιβεβαιώνουν και φέτος την εμπιστοσύνη των υποψηφίων στο ΟΠΑ.

Συγκεκριμένα:

■ Το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης συνεχίζει να κατατάσσεται πρώτο ανάμεσα στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά Τμήματα, με 15.888 μόρια. Εμφανίζει άνοδο στη βάση εισαγωγής του, παρά τη γενική πτωτική τάση της συγκεκριμένης ομάδας.

■ Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών εμφανίζει άνοδο στη βάση εισαγωγής του (+284 μόρια), όντας πλέον το δεύτερο πιο υψηλόβαθμο Τμήμα της ομάδας αντιστοίχισης Τμημάτων ως προς τις Οικονομικές Επιστήμες. Επιπλέον, επιδεικνύει μεγάλη αύξηση στο ποσοστό των επιτυχόντων που το δήλωσαν ως πρώτη προτίμηση (30% φέτος, συγκριτικά με 16% πέρυσι).

 

■ Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας παραμένει το Τμήμα με την υψηλότερη βάση εισαγωγής και τον πιο υψηλόβαθμο εισαχθέντα (με 19.747 μόρια) στο ΟΠΑ. Αποτελεί κορυφαία επιλογή στο 4ο επιστημονικό πεδίο και έχει δηλωθεί ως πρώτη προτίμηση από το 98% των επιτυχόντων.

■ Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων διατηρεί την πρώτη θέση ανάμεσα στα αντίστοιχα Τμήματα, σημειώνοντας θεαματική άνοδο 746 μονάδων.

■ Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής παρουσιάζει άνοδο στη βάση εισαγωγής και κατατάσσεται πρώτο, με διαφορά 2.009 μορίων από το δεύτερο αντίστοιχο Τμήμα (που κινήθηκε πτωτικά).

■ Το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση 617 μονάδων στη βάση εισαγωγής του, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία.

 

■ Το Τμήμα Πληροφορικής εμφανίζει ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στη βάση εισαγωγής του (+695 μόρια), παρά τις αυξομειώσεις στην ομάδα αντιστοίχισης Τμημάτων ως προς την επιστήμη της Πληροφορικής.

■ Το Τμήμα Στατιστικής παρουσιάζει μικρή πτώση στη βάση εισαγωγής, καταφέρνει ωστόσο να επιδείξει σπουδαία αύξηση στο ποσοστό των επιτυχόντων που το δήλωσαν ως πρώτη προτίμηση (47% φέτος, συγκριτικά με 16% πέρυσι).

Τα αποτελέσματα αυτά επιβραβεύουν τον σταθερό προσανατολισμό του ΟΠΑ στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης.