ΟΠΑ Run 2021

Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως

Ραντεβού στο 3ο ΟΠΑ Run
την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Δείτε τα αποτελέσματα του 3ου ΟΠΑ Run εδώ.

Αποτελέσματα ανά Κατηγορία Γυναίκες | Άνδρες

 

scroll
|

1
/
4

Από την ίδρυσή του το 1920 έως και σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) έχει συνδεθεί για ευνόητους λόγους με την ευρύτερη περιοχή του Πεδίου του Άρεως, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σημαντικά.

Αποσκοπώντας αφενός στην ανάσχεση του φαινομένου αυτού, στην ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, και αφετέρου στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με έμφαση στην Άσκηση και τον Αθλητισμό, από το 2018 το ΟΠΑ διοργανώνει τον αγώνα δρόμου ΟΠΑ Run με διαδρομές των 5 χλμ και 2 χλμ.

Το 3ο ΟΠΑ Run θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 εξ’ ολοκλήρου μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Συνδιοργανώτρια αρχή είναι η Περιφέρεια Αττικής. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Το ΟΠΑ Run αποτελεί τη μαζικότερη κοινωνική δράση του Πανεπιστημίου και εντάσσεται στην στρατηγική Κοινωνικής Προσφοράς του ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού “AUEB Volunteers”.

 

2
/
4

Ο Αγώνας: 3ο ΟΠΑ Run, Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

 


Ώρες προσέλευσης παράδοσης σάκων ημέρα αγώνα από την πύλη στο άγαλμα Κωνσταντίνου (Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας).

  • 10.10 για τα γκρουπ από 1 έως 5 (δηλαδή οι αριθμοί συμμετοχής από το 100 έως το 599).
  • 10.20 για τα γκρουπ από 6 έως 10 (δηλαδή οι αριθμοί συμμετοχής από το 600 έως το 1099).

Ώρα εκκίνησης: 11:30

 

Χάρτης Αγώνα εδώ

Επεξήγηση Χάρτη εδώ

 


Δείτε τι έγινε στο 2ο ΟΠΑ Run  

 

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής
Νέο κτήριο ΟΠΑ (Τροίας 2, Σπετσών και Κιμώλου), στο πλάι της κεντρικής εισόδου και εξωτερικά του κτηρίου επί της οδού Κιμώλου

Δευτέρα 25/10/21
Τρίτη 26/10/21
Τετάρτη 27/10/21
Παρασκευή 29/10/21 (εκτός Πέμπτης 28/10/21)
κατά τις ώρες 10.00-14.00 & 15.00-19.00

 

 


Παροχές

✓ Τεχνικό μπλουζάκι
✓ Σακίδιο
✓ Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων
✓ Επίσημη χρονομέτρηση
✓ Νερό, μπανάνα
✓ Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους
✓ Βραβείο στους 3 πρώτους σε κάθε κατηγορία

 

Όροι Συμμετοχής & Επεξεργασία Δεδομένων  
Υγειονομικό Πρωτόκολλο  

 

Οι συμμετοχές για το 3ο ΟΠΑ Run είναι πλέον διαθέσιμες! Εξασφάλισε το εισιτήριό σου εδώ

 

Λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς κανόνες και προκειμένου να τηρηθούν απόλυτα τα πρωτόκολλα διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας δεν θα διεξαχθεί κατά τη φετινή διοργάνωση του 3ου ΟΠΑ RUN ο περίπατος των 2 χιλιομέτρων. Για την συμμετοχή σας στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων, παρακαλούμε θερμά, να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής και το υγειονομικό πρωτόκολλο του αγώνα. Οι περιπατητές που είχαν κλείσει το εισιτήριό τους από το 2020, θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό τους email.


Θες να συνεισφέρεις και εσύ στην μαζικότερη δράση του Πανεπιστημίου μας; Μάθε περισσότερα εδώ.

Για πρώτη φορά φέτος, οι δρομείς του αγώνα έχουν την δυνατότητα να προετοιμαστούν μαζί μας
για την Κυριακή 31 Οκτωβρίου!

 

Δήλωσε συμμετοχή στα Preparation Runs και προπονήσου με τους Cosmos Running Coaches!

Κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου στις 18:30 μαζευόμαστε στο κατάστημα Cosmos Sport (Ερμού & Αιόλου)
και τρέχουμε σε χαρτογραφημένες διαδρομές στο Κέντρο της Αθήνας!

✔️Προπόνηση σε 2 Running Groups (5km & 8km)

✔️Δωρεάν Running Kit με τεχνικό μπλουζάκι

✔️Ευκαιρία να κερδίσεις το adidas Ultraboost 21

 

Ενημερωθείτε για τις 4 προπονήσεις τις Τετάρτες 6, 13, 20 και 27 Οκτωβρίου
με μία επίσκεψη εδώ!

 

Powered by

3
/
4

Ιδιαίτερη προτεραιότητα του 3ου ΟΠΑ Run αποτελεί η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα, της ανακύκλωσης.

 

Τί κάνουμε για αυτό;

…πριν τον Αγώνα

1. Συλλέγουμε παλιά αθλητικά ρούχα και μπαταρίες, τα οποία θα δοθούν προς ανακύκλωση, τις ημέρες παράδοσης των πακέτων συμμετοχής σε δρομείς και εθελοντές.

2. Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια από οποιαδήποτε συσκευασία, τις ημέρες παράδοσης των πακέτων συμμετοχής σε δρομείς και εθελοντές. Τα καπάκια θα δοθούν προς ανακύκλωση για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

3. Μειώνουμε κατά 90% τη χρήση προωθητικών αφισών και φυλλαδίων χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα προώθησης και χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτί για τις ελάχιστες αφίσες που θα εκτυπωθούν.

4. Η διαδικασία αγοράς εισιτηρίου και παραλαβής του πακέτου συμμετοχής δεν απαιτεί την εκτύπωση του εισιτηρίου. Η αγορά είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί online και για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής χρειάζεται μόνο η επίδειξη του σχετικού barcode στο e-ticket.

…για την ημέρα του Αγώνα

1. Φροντίζουμε για ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού και προτρέπουμε τους συμμετέχοντες να φέρουν ήδη μαζί τους νερό στο προσωπικό τους θερμός, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση.

2. Συλλέγουμε τα καπάκια από οποιαδήποτε συσκευασία χρησιμοποιήσουμε εκείνη την ημέρα και τα τοποθετούμε σε ειδικούς κάδους με τη σχετική σήμανση. Τα καπάκια θα δοθούν προς ανακύκλωση για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

3. Φροντίζουμε για ειδικό κάδο ανακύκλωσης για τις φλούδες από τις μπανάνες που θα δώσουν ενέργεια στους δρομείς μας.

4. Όποιος δρομέας των 5 χλμ δεν επιθυμεί να κρατήσει ως αναμνηστικό το καρτελάκι/χαρτί με τον αριθμό του, μπορεί να το παραδώσει στην διοργάνωση, καθώς θα τα συλλέγουμε για ανακύκλωση.

5. Τα αναμνηστικά μετάλλια του 3ου ΟΠΑ Run θα είναι στρογγυλά, από ξύλο και θα μπορούν να επανα-χρησιμοποιηθούν ως σουβέρ.

6. Τα μπλουζάκια των δρομέων και των εθελοντών θα διατεθούν χωρίς τη χρήση ατομικών πλαστικών θηκών.

7. Οι σάκοι των δρομέων μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τα ψώνια, το γυμναστήριο κλπ και να μειώσουμε έτσι την χρήση πλαστικών ή χάρτινων συσκευασιών.

8. Αφαιρούμε από τη διακόσμηση του χώρου εκκίνησης μπαλόνια ή άλλα είδη μίας χρήσης και δανειζόμαστε ό,τι δεν διαθέτουμε π.χ. το βάθρο των απονομών μας το διαθέτει ο υποστηρικτής του ΟΠΑ Run, o Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος.

9. Προτρέπουμε όλους τους συμμετέχοντες, εθελοντές και καλεσμένους μας να έρθουν στον Αγώνα χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ. Επίσης, θα διατίθεται κατάλληλος χώρος για την φύλαξη ποδηλάτων και πατινιών!

4
/
4

Συνδιοργάνωση:


 

Υπό την Αιγίδα:


 

Με την Υποστήριξη:


Για να μαθαίνετε για κάθε εξέλιξη του ΟΠΑ Run…

7 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.