Υψηλή προτίμηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

από τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και φοιτήτριές του


Του Καθηγητή ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΔΕΚΗ,
Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων
και Προσωπικού του ΟΠΑ

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, επιβεβαιώνει για άλλη μία χρονιά ότι τα Τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία ή διατηρούν τη δυναμική τους, καταφέρνοντας να υποδέχονται τους άριστους των υποψηφίων.
Για τη φετινή χρονιά, σημειώνεται άνοδος των βάσεων σε τρία από τα οκτώ Τμήματα του ΟΠΑ. Παρά τη γενικότερη πτωτική τάση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, τα Τμήματα του ΟΠΑ είναι από τα πιο δημοφιλή στο 4ο επιστημονικό πεδίο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών καταλαμβάνουν τις 2 πρώτες θέσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα άλλων ΑΕΙ.
  • Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας συνιστά την κορυφαία επιλογή στο 4ο επιστημονικό πεδίο και στις προτιμήσεις των επιτυχόντων (1η προτίμηση από το 99% των επιτυχόντων).
  • Το Τμήμα Πληροφορικής ανεβαίνει στην κατάταξη και αποτελεί με επιτυχία το 2ο πιο υψηλόβαθμο Τμήμα μεταξύ 12 αντίστοιχων Τμημάτων.
  • Τα Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, καθένα στο αντικείμενο που θεραπεύει, κατατάσσεται στην 1η θέση σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα άλλων ΑΕΙ.
  • Τα Τμήματα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και Στατιστικής, που δεν αντιστοιχίζονται με άλλα Τμήματα, παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση στη βάση εισαγωγής τους, διατηρώντας ανοδική πορεία.

Τα παραπάνω άλλωστε αποκαλύπτουν και οι βάσεις εισαγωγής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εάν τις συγκρίνουμε με τις περυσινές, οι οποίες τοποθετούν το ΟΠΑ στην κορυφή των προτιμήσεων των νέων της χώρας στην επιστημονική του κατηγορία.

 

Επιστροφή στο ΤΕΥΧΟΣ 44ο – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022