Στο θέατρο για καλό σκοπό

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση του ΟΠΑ για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος


Μια δράση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος διοργάνωσε με επιτυχία το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου 100 χρόνων από την ίδρυσή του, αλλά και της πολυετούς Κοινωνικής Προσφοράς του.

Έτσι, την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, περισσότερα από 200 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΟΠΑ και προσήλθαν στην παιδική παράσταση «Όρνιθες: Η πολιτεία των πουλιών» του Αριστοφάνη, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αθηνά.

Την ημέρα εκείνη παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση. Παράλληλα, μέρος των εσόδων δόθηκαν για την οικονομική ενίσχυσή τους. Η στήριξη της προσπάθειας αυτής έγινε από κοινού με τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη και τις Μαγικές Σβούρες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, αναπληρωτής καθηγητής Γεώργιος Ξυλωμένος, πριν την έναρξη της παράστασης: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει φέτος τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του, στα οποία, εκτός από εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, έχει προσφέρει και σημαντικό κοινωνικό έργο. Η Κοινωνική Προσφορά έχει, άλλωστε, θεσμοθετηθεί ως μία από τις υπέρτατες αξίες του Ιδρύματος». Στον χαιρετισμό του ο κ. Ξυλωμένος αναφέρθηκε στον εορτασμό της εκατοστής επετείου από την ίδρυση του ΟΠΑ, που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων, αλλά και στις διαδικασίες οργάνωσης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας για την έμπρακτη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Από την πλευρά τους, τα παιδιά διασκέδασαν με την κωμωδία του Αριστοφάνη, γνώρισαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, ερμηνευμένα ζωντανά στη σκηνή, ενώ μέσα από αυτό το σημαντικό έργο της ιστορίας του θεάτρου διδάχθηκαν ένα επίκαιρο μήνυμα: την ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση.

Η κοινωνική αυτή δράση εντασσόταν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΟΠΑ, οι οποίες και θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.


Το σωματείο «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» ιδρύθηκε στα τέλη του 1975 ως ειδικά αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σήμερα λειτουργεί σε όλη τη χώρα Παιδικά Χωριά SOS, Στέγες Νέων, Ξενώνες Βρεφών SOS, Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης και Κέντρο Ημέρας για ΑμεΑ.

Πληροφορίες: sos-villages.gr