Με προσανατολισμό στην εξωστρέφεια και στη διεθνοποίηση

Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη,

Οι προκλήσεις της εποχής που ζούμε είναι πολλές και ποικιλόμορφες. Οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και της οικονομίας είναι μεγάλες και συμβαίνουν με ταχύτητες που πολλές φορές δεν τις αντιλαμβανόμαστε. Οι προκλήσεις και τα περίπλοκα προβλήματα στα πεδία της Υγείας, της Παιδείας και της Οικονομίας ζητούν επείγουσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον έχουμε το χρέος να βγούμε μπροστά και να βρούμε τις αναγκαίες και εφικτές λύσεις που θα οδηγήσουν τη νέα γενιά στους φωτεινούς δρόμους της γνώσης, της έρευνας και της αριστείας. Είναι καθήκον και αποστολή μας να ανοίξουμε τους ορίζοντες των νέων επιστημόνων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο προσανατολισμός προς την εξωστρέφεια είναι μονόδρομος, και δεν έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών άνοιξε ήδη τον δρόμο. Η σύνδεση του Ιδρύματος με την επιχειρηματικότητα και με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτή η σύνδεση θα δώσει άμεσα θέσεις εργασίας στους φοιτητές και αποφοίτους και θα ωθήσει τις επιχειρήσεις με φρέσκες ιδέες και σύγχρονες ικανότητες προς την καινοτομία και την πιο αποδοτική λειτουργία τους. Οι ποιοτικές συνεργασίες μας με διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού προσφέρουν στους φοιτητές την ευκαιρία να γίνουν και οι ίδιοι εξωστρεφείς, καινοτόμοι, με τις πιο σύγχρονες γνώσεις και εργαλεία που υπάρχουν διεθνώς, οικοδομώντας ταυτόχρονα σχέσεις εμπιστοσύνης που θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες.

Το ΟΠΑ πρωτοστατεί στην εξωστρέφεια, στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία και στη διεθνοποίηση ως το 1ο Πανεπιστήμιο της χώρας στα επιστημονικά πεδία της Οικονομίας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Τεχνολογίας της Πληροφορίας.

Το ειδικό αφιέρωμα του 41ου τεύχους της εφημερίδας πραγματεύεται ορισμένα από τα πλέον σύγχρονα και κρίσιμα θέματα της τεχνολογίας, όπως αυτό της Τεχνητής Νοημοσύνης, τα οποία καθορίζουν ήδη τις εξελίξεις στη σύγχρονη έρευνα, αλλά και στην επιχειρηματικότητα. Το ειδικό αυτό αφιέρωμα βασίστηκε στην επιστημονική γνώση αναγνωρισμένων καθηγητών από το ΟΠΑ και από διεθνή πανεπιστήμια. Τα αντικείμενα που αυτό πραγματεύεται αποτυπώνουν το σύγχρονο και ποιοτικό περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών του ΟΠΑ, τα οποία διακρίνονται διεθνώς, κάθε χρόνο και περισσότερο.

Ένα από τα στοιχεία της εξωστρέφειας είναι η διάχυση της γνώσης με εκλαϊκευμένη μορφή και μέσα από σημαντικά κανάλια επικοινωνίας, έτσι ώστε η χρήσιμη γνώση να φτάνει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στο παρόν τεύχος εγκαινιάζουμε μια αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία, με τη διανομή της «ΟΠΑ News» μέσα από το ιστορικό «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Καλή Χρονιά με Υγεία, Πρόοδο και Ευημερία!

 

 

Επιστροφή στο ΤΕΥΧΟΣ 41ο - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021