Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Η προσμονή να δούμε ξανά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να γεμίζουν τα αμφιθέατρα είναι μεγάλη. Ο υψηλός δείκτης εμβολιασμού από τη θετική ανταπόκριση φοιτητών και προσωπικού, αλλά και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων διασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και μας γεμίζουν με την αισιοδοξία ότι θα ζήσουμε μία άκρως ενδιαφέρουσα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι καθ’ όλα έτοιμο να υποδεχτεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του, να καλωσορίσει τις/τους πρωτοετείς και να προσφέρει ολοκληρωμένη ποιότητα εκπαίδευσης, όπως αυτό πολύ καλά γνωρίζει.

Με αρκετούς ανακαινισμένους χώρους και με διαρκή επιμέλεια στην καθαριότητα και τήρηση των κανόνων υγείας. Με σύγχρονα και διακεκριμένα διεθνώς προγράμματα σπουδών και με εξαίρετους επιστήμονες, που μεταλαμπαδεύουν τη γνώση στη νέα γενιά. Με εμπλουτισμένες δραστηριότητες εθελοντισμού και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που προσδίδουν ιδιαίτερο νόημα στην πανεπιστημιακή ζωή.

Στο 40ό τεύχος της εφημερίδας μας συνεχίζουμε το αφιέρωμα για τις επιχειρήσεις μετά την πανδημία και πραγματευόμαστε επίκαιρα θέματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη αρκετών κλάδων της οικονομίας. Φιλοξενούμε και πάλι σημαντικούς επιστήμονες, που καταθέτουν τις απόψεις τους με βάση τη γνώση, αλλά και τη διεθνή εμπειρία τους σε τομείς που άπτονται των επιστημονικών πεδίων που το Ίδρυμα θεραπεύει και έχουν εφαρμογή και επίδραση στην πραγματική αγορά.

Ο προσανατολισμός στη διεθνοποίηση και στην εξωστρέφεια, που έχει ως πυξίδα του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεγαλώνει και συνδέεται με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Οι συνέργειες με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού και του εσωτερικού, με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είναι πλέον υπαρκτές και μετουσιώνονται σε δράσεις που μεταφέρουν την επιστημονική γνώση, την έρευνα και την τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και στην πραγματική αγορά. Η διάχυση της οικονομικής, διοικητικής και τεχνολογικής γνώσης από τους καθηγητές, φοιτητές και αποφοίτους μας αποτελεί την πεμπτουσία της αποστολής του ΟΠΑ.

Και συνεχίζουμε!