Εξήντα δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας ως σήμερα

…και το 3ο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «Ερμής»


Εικόνα: Εθελοντική αιμοδοσία του ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

Εικόνα: Εθελοντική αιμοδοσία του ΟΠΑ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

Διήμερα εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επί σειρά ετών σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Μέσα από αυτά, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς του βοηθούν τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα παιδιά, μέσα από μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης.

Το επόμενο «κάλεσμα» διοργανώνεται για το διήμερο της Τετάρτης 14 και Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου και μάλιστα θα αποτελέσει την ευτυχή επέτειο της 60ης εθελοντικής αιμοδοσίας για το Ίδρυμα.

Στην κινητή μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου, προσέρχονται συνολικά περίπου 300 άτομα σε κάθε διήμερο. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται δύο φορές σε κάθε ακαδημαϊκό έτος (Δεκέμβριο και Μάιο), φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αμφιθεάτρου Αντωνιάδου. Μετά από μια απλή διαδικασία συμπλήρωσης ερωτηματολογίου σχετικού με το ιατρικό ιστορικό του αιμοδότη, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας προσέρχονται σε μια ανώδυνη και ασφαλή διαδικασία αιμοδοσίας που πραγματοποιείται από εξειδικευμένους νοσηλευτές που φροντίζουν ώστε αυτή η 20λεπτη εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ενεργή συμμετοχή της ομάδας εθελοντών του Πανεπιστημίου που βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας, ενώ το προσεχές διήμερο θα πλαισιώνεται από  παράλληλη δράση «Υγείας» και Χριστουγεννιάτικο Παζάρι.

Συγκεκριμένα, μαζί με το φετινό διήμερο Αιμοδοσίας, θα φιλοξενηθεί για τρίτη φορά το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Πανελλήνιου Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στα  Άτομα με Αναπηρίες που φιλοξενεί το Σωματείο.

Παράλληλα, τα μέλη της φοιτητικής, εθελοντικής και μη κερδοσκοπικής ομάδας ”Will you… Marrow me?”  θα ενημερώσουν για τη Δωρεά Μυελού των Οστών και θα προχωρήσουν στην καταγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

 

Επιστροφή στο ΤΕΥΧΟΣ 45ο – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022