Ομάδα Κινηματογράφου - Η γιορτή της Babette - Ακολουθεί συζήτηση με το ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη

9η Προβολή

17/05/2019 στις 17.30 στην αίθουσα Α44 Σας προσκαλούμε αυτήν την Παρασκευή 17/05/2019 στις 17.30 (Αίθουσα Α44) στην προβολή της Ταινίας:
Η γιορτή της Babette του Gabriel Axel (1987, διάρκεια 102 λεπτά, Δανία-Γαλλία)

Mαζί μας στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι ένας από τους σημαντικότερους Νεοέλληνες Ζωγράφους, βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, ο Γιώργος Ρόρρης για να κουβεντιάσουμε για την ταινία ανακαλύπτοντας πτυχές της δημιουργικότητας μέσα μας. 
Η ταινία περιέχει το νοστιμότερο δείπνο που μας έχει ετοιμάσει ποτέ το Σινεμά ως ανάταση του πνεύματος και της ψυχής μέσα από τις υλικές απολαύσεις που απογειώνουν τις αισθήσεις σε ένα απομακρυσμένο-στερημένο χωριό της Δανίας.
Μια λυτρωτική κινηματογραφική εμπειρία που τιμήθηκε με  Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

Βλέποντας Σινεμά διευρύνεται η οπτική μας ματιά και καταλαβαίνουμε καλύτερα ποιοι είμαστε. Ανοίγονται στον καθένα μας ερωτήματα που δεν χρειάζεται να απαντηθούν αμέσως, κινείται το συναίσθημα, η περιέργεια, η εφευρετικότητα, η ανάπτυξη της φαντασίας

Πιστεύοντας ότι μέσα από τη συλλογική εμπειρία του κινηματογραφικού ταξιδιού έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να αισθανθούμε και να αλληλεπιδράσουμε συνοργανώνουμε ως ομάδα "Κοινωνικής Μέριμνας και Ψυχολογικής Υποστήριξης"  και ως "Ομάδα Κινηματογράφου"  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας 10 συναντήσεις, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει κάθε φοιτητής/τρια του ΟΠΑ.

Η επιλογή των ταινιών βασίστηκε σε ψηφοφορία των φοιτητών.

Προηγείται η προβολή της προκαθορισμένης ταινίας στις 17.30 (ώρα προσέλευσης 17.15) και ακολουθεί συζήτηση ανάμεσά μας (έως τις 21.00)         

Μέσα από τη συζήτηση, πλευρές του εαυτού μας μπορούν να συνδεθούν
να αποκτήσουν νόημα, να εκφραστούν

Απογεύματα Παρασκευής: 17.30-21.00 στην αίθουσα A44 (Aντωνιάδου) 4ος όροφος,
στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου

‘’Πλευρές των σχέσεων με τον εαυτό μας και τους άλλους’’
Ματιές πάνω στον σύγχρονο κινηματογράφο

Οι ταινίες που θα προβληθούν στη συνέχεια του εαρινού εξαμήνου, στα πλαίσια της Ομάδας Κινηματογράφου: “Συζητάμε Βλέποντας Σινεμά” είναι οι ακόλουθες:

Persepolis (2007) της Marjane Satrapi στις 24/05/2019
 

Θα συναντηθούμε κατευθείαν στην προβολή της κάθε ταινίας.
Για περισσότερες πληροφορίες άφησε μήνυμα είτε μέσω
mail στο syndesi@aueb.gr
είτε τηλεφωνικά  στο 210 8203 462  και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
Εκ μέρους των ομάδων μας
Μαριάννα  Τσιτσοπούλου  Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης