Ομάδα Κινηματογράφου: “Συζητάμε Βλέποντας Σινεμά” - The Call of Cthulhu - Συζήτηση με το Συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο

6η προβολή

Σας προσκαλούμε αυτήν την Παρασκευή 12/04/2019  στην προβολή ταινίας The Call of Cthulhu του Andrew Leman (2005, διάρκεια 47 λεπτά, Η.Π.Α, φαντασίας-μυστηρίου) στις  17.30 στην αίθουσα Α44.

Mαζί μας στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι ένας από τους σημαντικότερους νεοέλληνες συγγραφείς μας ο Δημοσθένης Παπαμάρκος.  

Βραβευμένος για το δημοφιλές βιβλίο του "Γκιακ" (2014) με το Βραβείο της  Ακαδημίας Αθηνών, υποψήφιος διδάκτωρ της Οξφόρδης, συν σεναριογράφος του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη στην "Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς" που θα κυκλοφορήσει σύντομα, συνδημιουργός του βραβευμένο graphic novel Ερωτόκριτος (2016). Με ενεργή συμμετοχή  στο περιοδικό comic Μπλε Κομήτης.

Η ταινία βασίζεται σε νουβέλα κλασικής λογοτεχνίας του H.P.lovecraft, εμβληματικού συγγραφέα του 20ου αιώνα, πρόδρομου της επιστημονικής φαντασίας. Έχει ραγδαία επίδραση στη μαζική κουλτούρα της Δύσης (κινηματογράφος λογοτεχνία, comics, video games) καθώς και στο έργο των  Jorge Luis Borges και  Stephen King. Όνειρα, φαντασία, μυστήριο και αγωνία. Η έννοια του βλέμματος και των φόβων στη δημιουργία της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους.
Αρχέγονοι μύθοι και θρύλοι, η δύναμη και η μετεξέλιξή τους στην πορεία του ιστορικού γίγνεσθαι.

Βλέποντας Σινεμά διευρύνεται η οπτική μας ματιά και καταλαβαίνουμε καλύτερα ποιοι είμαστε. Ανοίγονται στον καθένα μας ερωτήματα που δεν χρειάζεται να απαντηθούν αμέσως, κινείται το συναίσθημα, η περιέργεια, η εφευρετικότητα, η ανάπτυξη της φαντασίας

Πιστεύοντας ότι μέσα από τη συλλογική εμπειρία του κινηματογραφικού ταξιδιού έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να αισθανθούμε και να αλληλεπιδράσουμε συνοργανώνουμε ως ομάδα "Κοινωνικής Μέριμνας και Ψυχολογικής Υποστήριξης"  και ως "Ομάδα Κινηματογράφου"  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας 10 συναντήσεις, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει κάθε φοιτητής/τρια του ΟΠΑ.

Η επιλογή των ταινιών βασίστηκε σε ψηφοφορία των φοιτητών.

Προηγείται η προβολή της προκαθορισμένης ταινίας στις 17.30 (ώρα προσέλευσης 17.15) και ακολουθεί συζήτηση ανάμεσά μας (έως τις 21.00)         

Μέσα από τη συζήτηση, πλευρές του εαυτού μας μπορούν να συνδεθούν
να αποκτήσουν νόημα, να εκφραστούν

Απογεύματα Παρασκευής: 17.30-21.00 στην αίθουσα A44 (Aντωνιάδου) 4ος όροφος,
στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου

‘’Πλευρές των σχέσεων με τον εαυτό μας και τους άλλους’’
Ματιές πάνω στον σύγχρονο κινηματογράφο

 

Οι ταινίες που προβάλλονται εντός του εαρινού εξαμήνου, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στο www.aueb.gr/syndesi  είναι οι ακόλουθες:

O Aστακός  (2015) των Γ. Λάνθιμου – Ευθ. Φιλίππου
Blue Velvet (1986) του David lynch
Persepolis (2007) της Marjane Satrapi
Το Δείπνο της Babette (1987) του Gabriel Axel

Θα συναντηθούμε κατευθείαν στην προβολή της κάθε ταινίας.
Για περισσότερες πληροφορίες άφησε μήνυμα είτε μέσω
mail στο syndesi@aueb.gr
είτε τηλεφωνικά  στο 210 8203 462  και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
Εκ μέρους των ομάδων μας
Μαριάννα  Τσιτσοπούλου  Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης