Στις 300 κορυφαίες Business Schools παγκοσμίως η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ

Τα στοιχεία της Eduniversal την κατατάσσουν στην «αφρόκρεμα» των διεθνών πανεπιστημίων


Μία ακόμη διάκριση καταγράφεται φέτος για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στις διεθνείς επιστημονικές κατατάξεις. Και αυτή περιλαμβάνεται στη λίστα κατάταξης Eduniversal, που αφορά τις 1.000 καλύτερες Business Schools από 154 χώρες για το 2021.
 

Σταθερά στην κορυφή διεθνών κατατάξεων βρίσκεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η έγκυρη αυτή λίστα κατάταξης αξιολογεί Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη του κάθε Ιδρύματος. Μεταξύ των κριτηρίων είναι οι ακαδημαϊκές τους πιστοποιήσεις, οι θέσεις που καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων από τις 1.000 συμμετέχουσες Σχολές. Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των Business Schools σε πέντε κατηγορίες διάκρισης.

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ έλαβε 4 αστέρια διάκρισης, που την κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία (4 Palmes League – Top Business Schools) της λίστας και αξιολογήθηκε στις 300 καλύτερες Business Schools του κόσμου.

Μάλιστα, ήταν η μόνη Σχολή Διοίκησης ελληνικού πανεπιστημίου που κατατάχθηκε στην κατηγορία «4 Palmes» ανάμεσα σε διακεκριμένες Σχολές με συναφές αντικείμενο.

«Η διεθνής αναγνώριση της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ μεταξύ των 300 επιφανέστερων Σχολών αποτελεί απόδειξη της σταθερής επιθυμίας του Πανεπιστημίου για την αριστεία στην εκπαίδευση και στην έρευνα», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού. «Με αυτή τη διάκριση το Ίδρυμα αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριές του», ανέφερε ο ίδιος.

«Τα τέσσερα αστέρια διάκρισης καταδεικνύουν ότι η Σχολή μας βρίσκεται σταθερά στην ελίτ για τα αντικείμενα που θεραπεύει», πρόσθεσε η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου.

«Το επίτευγμα αυτό είναι αναμφίβολα αποτέλεσμα της φήμης που καταλαμβάνουν τα Τμήματα που απαρτίζουν τη Σχολή, καθώς και οι ακαδημαϊκές τους πιστοποιήσεις. Όλοι εμείς στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων είμαστε βαθιά περήφανοι για αυτή τη διεθνή αναγνώριση. Έχοντας απόλυτη επίγνωση της ευθύνης που αυτή συνεπάγεται, υποσχόμαστε ότι η συνέχεια θα είναι αντάξια της ιστορίας της Σχολής και του Πανεπιστημίου εν γένει», κατέληξε η κυρία Πουλυμενάκου.

 

Επιστροφή στο ΤΕΥΧΟΣ 41ο - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021