Σε τροχιά ανάπτυξης

με γνώμονα την υγειονομική θωράκιση των εργαζομένων


Από την έναρξη λειτουργίας της, το 2004, η OΚ! Anytime Markets Α.Ε. έχει καταγράψει μία επιτυχημένη πορεία στον κλάδο του λιανεμπορίου, έχοντας σήμερα περισσότερα από 100 καταστήματα και 600 εργαζομένους. Με το πλήρως οργανωμένο δίκτυο καταστημάτων (ιδιόκτητα και franchise), το υπερσύγχρονο κέντρο διανομής και τα κεντρικά της γραφεία, η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στον τομέα των καταστημάτων ευκολίας (convenience stores).

Αν και το 2020 ήταν αναμφισβήτητα μια χρονιά δύσκολη για όλες τις επιχειρήσεις, η εταιρεία απέδειξε έμπρακτα την εταιρική και κοινωνική υπευθυνότητα που τη διακατέχει, παραμένοντας πιστή στο αναπτυξιακό της πλάνο, όσο και στη δέσμευσή της να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσα από δράσεις ευαισθησίας και αγάπης.

Προτεραιότητα, ωστόσο, δόθηκε στην ασφάλεια και στην υγειονομική θωράκιση του προσωπικού και του εργασιακού περιβάλλοντος.

Σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 19,44%, η εταιρεία διευρύνει δυναμικά το δίκτυο καταστημάτων εντός και εκτός Αττικής.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας η εταιρεία εφάρμοσε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού για το προσωπικό, αλλά και τους πελάτες της. Με την ίδια αποφασιστικότητα, συνεχίζει να τηρεί τα μέτρα για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας όλων σε όλες τις εγκαταστάσεις της (δίκτυο καταστημάτων, κέντρο διανομής, κεντρικά γραφεία). Επιπροσθέτως, με αίσθημα πλήρους ευθύνης, έλαβε την πιστοποίηση Safe Restart από την TÜV HELLAS. Η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν το επίπεδο εφαρμογής των απαιτούμενων ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών και είναι πλήρως συμβατή με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα, η OΚ! Anytime Markets πραγματοποίησε τεστ για COVID-19 σε όλο το εργατικό της δυναμικό, διευκολύνοντας έτσι τις διανομές και τις συνεργασίες, με γνώμονα την ασφάλεια των ίδιων των εργαζομένων και του περιβάλλοντός τους.

Στον αντίποδα της κατάστασης που επικρατεί, η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την επένδυση στο δίκτυο καταστημάτων εντός και εκτός Αττικής. Το αναπτυξιακό πλάνο ξεκίνησε το 2020 με δημιουργία νέου καταστήματος OK! Grocery Super Market & Deli στην Αράχοβα, ενώ ακολούθησε το κατάστημα της Πάτρας, που πλέον θεωρείται η ναυαρχίδα του ιδιαίτερου concept. Ταυτόχρονα, η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας, δημιουργώντας τη βάση για την ανάπτυξη της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές εκτός Αττικής. Η επένδυση στη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων γίνεται και με τη μέθοδο franchise, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα και παροχές στους συνεργάτες. Η υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού πλάνου συνοδεύει την αύξηση του τζίρου της εταιρείας, που ανέρχεται σε €62.630.000, σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 19,44%.

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η εταιρεία έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διατηρώντας ως βασικό πυλώνα των δράσεών της τη στήριξη της γειτονιάς, και δραστηριοποιείται υπεύθυνα απέναντι σε ευπαθείς ομάδες, προσφέροντας καθημερινά όπου υπάρχει ανάγκη.

Εντός του 2020 η OΚ! Anytime Markets συνέβαλε στην υλοποίηση του προγράμματος «Χρώμα στα νοσοκομεία», σε συνεργασία με την ομάδα Urban Act, πραγματοποιώντας τοιχογραφίες στον χώρο υποδοχής του Θριάσιου Νοσοκομείου, που σηματοδοτούν την αρχή μιας σειράς εικαστικών παρεμβάσεων στο ίδιο νοσοκομείο. Επίσης, μέσα στη χρονιά υλοποιήθηκαν μια σειρά από μικρότερα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που στήριξαν εξίσου ευπαθείς ομάδες, είτε προσφέροντας τρόφιμα είτε συμβάλλοντας στην υλοποίηση ευρύτερων δράσεων με άξονες την κοινωνία και το περιβάλλον.

Με την ίδια υπευθυνότητα, η εταιρεία παραμένει και τη νέα χρονιά πιστή στη δέσμευσή της για υλοποίηση προγραμμάτων προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.okmarkets.gr